måndag, juli 23, 2007

från dynga till lavendel

Ikväll mockade vi hos tjurarna som förhoppningsvis kommer att bli hämtade den här veckan. Tam gjorde ett strålande jobb och när vi var klara strosade han sin vana trogen omkring lite utanför lösdriften. När jag ropade på honom kom han inte direkt och när han dök upp hade han rullat sig i dynga. Han fick en kalldusch under vattenslangen och sedan blev det en ordentlig dusch (inne i hundduschen) med lavendelschampo och balsam efteråt. Nu doftar han riktigt gott :-)

Majsan har varit här och tränat Rex. Hon har äntligen anmält sig till tävling så nu sätter hon nog fart med träningen också. Dessutom har vi haft besök av Helena och hennes Cattle Dog som var spekulanter på att vara med på nybörjarkursen. Jag ville se hunden innan jag gav ok till dem att vara med, men de klarade "intagningsprovet" och kommer att vara med de resterande gångerna på kursen. Det ska bli kul att se hur vi ska jobba med den hunden. Hon har vallat lite tidigare och var klart fokuserad på jobbet och uppförde sig schysst mot fåren. Men fåren tyckte att det var en märklig individ...

Baggarna har fått vara ute idag (Bud fick göra en insats och tog både ut och in dem) och idag höll de sig kvar i hagen. Lillehund fick visa Helena lite, annars har han haft vilodag.

Imorgon väntar besök hos kiropraktorn. Det ska bli härligt! Jag vaknade med nackspärr (men låsningen sitter nere i höger axel och inte i nacken) i fredags och har ägnat mig åt egenvård sedan dess. Imorgon räknar jag med en liten knuff i bröstryggen så är jag fit for fight igen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har jobbat och kommit efter med bloggläsningen. Jätteintressant att läsa om Björnlunda, jag blev trött bara av att läsa. Måste säga att jag beundrar din sinnesnärvaro, jag skulle ha givit upp långt tidigare med så jobbiga får och svår bana. Lillehund beundrar jag ju mest förstås.
Era stora tjurar skulle jag aldrig våga handskas med./Mona

Anonym sa...

E de inte ofta (läs alltid ;-) så att de där fyrbeningarnahade klarat sig mycke bättre utan oss tvåbeningar när det gäller att jobba ;-)
Alla våra förutfattade meningar och så *L Men snyggt jobbat ändå och jissssses vilket låååångt blogginlägg ;-) Du e flitig på å skriva du ....
Ska bli intressant å läsa mer om den där Catteldogen ;-)
I går satte vi igång med vallningen igen, härligt, hoppas nu ryggen håller ... men vi tar det försiktigt ( e ju lätt när man har en oljad blixt att styra...)
Kram,
Kitty

Anonym sa...

Du har fått svar i vår gästbok ;-)