onsdag, november 06, 2013

Chock-diet dag ett av tre

Så var Roms chock-diet (som kvällstidningarna skulle kalla den) igång. Ingen mat, inget att äta över huvud taget och inget vatten. Bara antibiotika och dropp. Jag lämnade in honom i morse och hämtade honom i eftermiddags och blev inte helt överraskad när de sade att han skött sig helt exemplariskt. Hoppas han viftar på svansen åt dem i morgon bitti också, när det är dags för dag två.

Direkt efter dagishämtningen åkte jag till vårdcentralen. Den matvägrande hunden lyckades ju bita mig i fingret igår när jag skulle ge honom en bit falukorv. Det var alltså innan faste-domen. Jag drog åt ett plåster hårt som tusan så att det skulle sluta blöda och tänkte inte så mycket mer på det förrän kollegorna började påminna mig om infektionsrisk och stelkramp. Det där stelkrampsskyddet var det visst länge sedan jag fyllde på... Ringde vårdcentralen och de ville gärna se såret - och ge stelkrampsvaccin. Fingret fick godkänt, även om det är lite svullet. Jag får hålla koll på det men slapp i alla fall antibiotika - alltid något ;-)

I-landsproblemet är väl att det är svårt att skriva på ett normalt tangentbord med ett förband på fingret så i morgon blir det vanligt plåster igen...

1 kommentar:

Helénes klotterplank sa...

Stackars er då :-(
Vet inte vem jag ska tycka mest synd om.... jo det vet jag ..... (utan mat i tre dagar på en öde plats, snyft)