söndag, november 17, 2013

konstiga konsekvenser

Ja, det här med att ha en sjuk hund går mig uppenbarligen på nerverna. Idag fick jag till exempel för mig att tvätta köksfönstren... Det var flera, ja till och med många, år sedan det blev gjort och inte blev de sådär fantastiskt rena... men det är finessen med att inte städa så ofta. Man behöver inte vara så himla noga, för det blir ändå väldigt mycket bättre än det var innan ;-)

Anfallet gick över och jag gick ut och tränade Four en sväng. Det börjar ramla saker på plats där, riktigt trevligt! Jag började till och med övermodigt snegla tvärs över vägen på träningstackorna och stora hagen... men då lyckades jag hejda mig i alla fall. De är ju faktiskt inte vallade alls sedan tackorna flyttade in till baggen. Nåja, vad gör man åt det då? Jo man börjar köra lite på dem, förstås ;-)

Så... Den enes sjukdom är den andres lycka :-) Zeke har fått gjort rätt för sig senaste dagarna, det ska halmas här och hållas bort djur där och nu skulle ungtackorna flyttas runt lite. Han skötte sig faktiskt riktigt fint. Bromsa, bromsa, andas... Så länge jag hinner med två bromsvisslor på varje inandning går det skapligt lugnt - fniss. Sedan fick han fösa småtjurarna lite, så att de går undan hund när vi ska valla in dem i lösdriften. Slaktbilen är två veckor försenad för att hämta de stora tjurarna så jag tackar min lyckliga stjärna att det är milt och fint väder... Ungtackorna höll ihop skapligt och behöver nog inte så många pass innan Four kan prova dem. Fort kommer det att gå, men vad tusan. Han ska ju ändå lära sig så småningom... Apropå lära sig så har jag gjort några delningar med honom nu. Han kommer in men har inte förstått vad det går ut på. Men det ska han nog bli varse...

Och så var det Rom... Just nu känns han nästan helt som vanligt. Idag började han till och med dryga sig mot Bud, vilket måste betyda att han känner sig stark igen. Håll tummarna för ekg:t och blodproven i morgon! Det där med att ha flera hundar kan vara lurigt när en blir sjuk, balansen ruckas och någon försöker klättra lite i hierarkin, men det är också en fantastisk hjälp att läsa av spelet hundarna emellan. Gentemot mig låtsas den må bra, men i kommunikationen med de andra kan man se saker som inte är som vanligt.






Inga kommentarer: