tisdag, november 05, 2013

Dagpatient

Igår var Rom till veterinär Sören och idag på eftermiddagen fick vi alla provsvar. Det visade sig att han har förhöjda njurvärden och något förhöjda värden från bukspottkörteln. Naturligtvis vet vi inte vad den bakomliggande orsaken är men nu finns det i alla fall något att behandla mot.
Så i morgon bitti åker vi till veterinären igen och lämnar in den lilla dagpatienten. Onsdag - fredag den här veckan ska han få antibiotika och dropp. Tarmarna ska totalvila vilket innebär att han inte ens får dricka vatten utan dropp och antibiotika är allt han ska ha. På kvällarna får han komma hem och sedan gäller det bara att ha koll på allt ätbart och ta bort vattenskålen när han är inne. Jisses, då gäller det att vara skärpt. Tur att det bara är tre dagar...
Sedan blir det dietfoder som är skonsamt för njurarna och nya prover om ungefär en månad. Jag får väl intervjua Sören bättre i morgon, men det var i alla fall vad han sade på telefon.

Skrutt-Rom! Undrar just om du petat i dig något giftigt eller om det är någon inflammation eller något annat som belastar njurarna?

Åååh vad jag hoppas att det här går vägen så att vi snart kan vara ute och ha kul igen...





3 kommentarer:

Mackan sa...

Men fy så otäckt! Förhöjda värden, vad innebär det? Inflammation, dvs bakterier i njurarna?
Hoppas han tillfrisknar snarast! Plutten <3

Ewa sa...

Mackan, det är oklart vad som orsakar de förhöjda värderna, det kan vara en inflammation som satt sig på njurarna, eller förgiftning, eller tumör, eller dålig njurfunktion eller... Allt möjligt. Men hans besvär kom ju hastigt efter att han blivit dålig i magen så jag hoppas på det förstnämnda. I så fall bör antibiotika och skonkost ge bra resultat

Ewa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.