söndag, november 13, 2005

... och så var det söndag igen ;-)

Ryggen mycket bättre idag. Imorgon eftermiddag ska jag till chiropraktorn och tills dess håller jag musklerna mjuka med magneten. Konstigt att det funkar?
Imorgon ska lilla Mette kastreras. Vi har tröttnat på hennes revirpinkande och hoppas att det ska bli lugnare i kattflocken. Hon har aldrig varit på resande fot så det kan bli spännande. Hon är inne nu och får inte gå ut mer förrän vi ska åka - det kommer inte att bli populärt...
Ett par klubbkompisar var här och tränade idag. När de var klara tog jag lillehund en sväng. Oj, vad roligt det var med får när de var snälla. Hej och hå, nu fick jag ju ta fram arga rösten för att han skulle lugna sig :-) Min snabbhet och timing var fortfarande inte särskilt bra men tack vare att Zeke tar det så lugnt så fungerar det ändå.
Bud var passhund när vi tränade Tuulas unghund. Han är inte rädd om tassarna inte... ;-) Han avverkade många metrar och stora flanker. Han höll sig på bra avstånd hela tiden. Han fick göra ett riktigt långt hämt till Lillehund också, så idag har han pinnat på bra. Han slängde sig pladask i en lerpöl och kylde av sig efteråt - en vana han skaffade sig när han var så otroligt värmekänslig.
Jag utmanade ödet och tog med Bud ut till tjurarna också. Det gick mycket bättre än väntat, även om jag glömde bort att det inte var Tam och pushade på Bud (hm, det behövs inte så mycket push där, om man säger så...). Bud var in och nafsade till i ett bakben (hoppsan, det har jag inte sett tidigare - bra!) och sedan höll sig tjurarna på avstånd...
Om lerinpackning är lika bra för hundar som för människor ? så har Bud haft healing idag. Han var rappad med blöt lera när vi kom från tjurarna; leve hundduschen.
Zeke har lärt sig uppskatta duschen nu! Jag behöver inte dra in honom längre, han går in frivilligt.

Inga kommentarer: