fredag, mars 03, 2006

kurs i ridhus

Zeke och jag har tillbringat ett par dagar i ett ridhus utanför Skinnskatteberg. Resten av dygnen bodde vi på Pensionat Udden - matte i lyxigt eget rum och Zeke i ett varmt och gott hundrum som hade 18 sovande (? det skälldes och ylades en del...) gäster. Zeke tog det med fattning att det var många främmande hundar och ovana burar som bodde inpå honom.

Kursen var mycket bra. För oss låg den perfekt i tid, Zeke är träningsbar men fortfarande oförstörd. Han fick lära sig mycket och matte fick en uppdatering i vallhundsförarens rörelsemönster á lá Jonas. Allra sista passets allra sista minuter lossnade det i Zekes huvud - från att ha varit liiite för tight i sina rörelser så flyttade han ut den där metern som behövdes och där upptäckte han att han hade full kontroll och att han fick ett mycket bättre flyt. Men han är så häftig; en riktig liten tänkare! Blir det inte rätt eller som han tänkt så stannar han upp och tänker och vad som än händer så tappar han inte huvudet. Det är fortfarande mycket driv i honom och han trycker mycket gärna upp fåren i ett hörn och håller dem där om han får, men han släpper lätt och han har riktigt fina sidledsrörelser. Han ska bli riktigt rolig att träna!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm intressant om du orkar utveckla det där med "förarens rörelsemönster" du får kanske ha en spec tråd eller sida med tips vi andra kan få frossa i ;-)

Anonym sa...

glömde... va ju bara lilla jag ju,
Kitty