lördag, mars 04, 2006

mycket trött Bud

Det är tydligen lika bra att acceptera att vintern tänker stanna. Alltså gäller det att göra något bra av den ;-) så idag tog jag fram sele,lina och sparken och sedan gav jag och Bud oss ut på träning... Bud snappade snabbt att det var tillåtet och roligt att dra så vi gjorde först en sväng upp i skogen (där vi hade draghjälp av tre rådjur på vägen - det hade kunnat bli en praktvurpa när Bud tänkte följa efter dem in i djupsnön...) och sedan en sväng ner mot byn. Bud tyckte att det var askul och drog bra. Efteråt var han flåsig (konstigt annars efter att faktiskt ha dragit mig långa stunder) men tack och lov inte det minsta ansträngd i andningen. Han fick gå ut och flytta fåren lite lugnt efteråt och när han kom in dök han i säng och nu sover han gott ;-)
Vi ser Bobbys berg och Ettrick Valley framför oss och då gäller det att ha kondis...

Efter vaccinationen på måndag kommer Bud att få ta det lite lugnt. Jag hoppas att han klarar vaccinationen utan biverknignar den här gången...

Just nu äter Bud ett veterinärfoder och kors i taket - keep your fingers crossed - än så länge fungerar det bra. Han har god aptit och tålamod med fåren.

Inga kommentarer: