tisdag, juli 07, 2009

kursstart nästan på liv och död

Igår hade vi kursstart, på två kurser. En blandad "nästan fortsättningskurs" på eftermiddagen, tätt följd av en blandad "nybörjarkurs med ett par fortsättningsekipage". Totalt sex och en halv timme men fyllt av fina hundar och entusiastiska förare. Mitt i allt och fullständigt i sitt esse fanns Bud. Han stoppade får, han puttade fram dem, han flyttade dem för att tända ett par unghundar... ja, ni som träffat Bud förstår säkert hur gott han mådde.

Lika bra som han mådde som Kung över Kurs, lika dåligt mådde han efteråt. Jag trodde faktiskt ett tag att han hade drabbats av hjärtproblem eller någon sorts kollaps och visste inte om han överhuvudtaget någonsin skulle valla får igen när han låg utsträckt på sidan utan att kunna resa sig. Tack och lov var han "bara" fullständigt slutkörd, med mjölksyra i varenda muskel. Efter vatten, specialfoder och en lugn natt var han stadig på benen igen i morse och nu på eftermiddagen var han helt sig lik.

Jag och Zeke har tävlat igen idag och nu börjar jag bli trött på de där gårdsgårdarna vi samlar på. Idag var det riktigt svårt, många ekipage på 40-50 poäng och vi lyckades få slut på poängen i slutet av fråndrivningen efter ett par stora utflykter och u-svängar på fåren. Och då träffade vi ändå grindarna! Amazing! 27 poäng är nytt och svårslaget bottennapp. Något som var bra? *leta, leta, leta...* jo han tramsade inte på utgången även om han stannade kort - det gjorde nästan alla. Annars hakade han på i fårens fart och blev frustrerad och het när jag höll tillbaka honom. Usch, där blir det bara kamp, inget samarbete alls...

1 kommentar:

Anonym sa...

Bud, den lilla charmören.
Klart han blev trött.
Från att valla ingenting till att
valla 6 tim no stop.
Tråkigt att ni inte fick till det på tävlingen. Dax att riva gärdesgårdar??? Hjälper gärna till!
Ska bli ett sannt nöje, hi,hi,hi.
Heléne