söndag, mars 07, 2010

vilken helg!

Helt underbart väder hela helgen, även om nätterna är rackarns kalla.

Och vad gör jag då? Jo sitter vid datorn hela helgen och skriver och svär. Svär över att vår fasta telefonlina dog i fredags så det är bara laptopen med sitt mobila bredband som har kontakt med cyberspace. Därför måste jag springa mellan datorerna och hämta de filer jag behöver på usb-minne.

Svär över att Telia var tvungen att uppgradera eposten just den här helgen. Det har de visserligen aviserat att de skulle göra, men jag räknade med att det 1) var ett spammail eller 2) att det skulle fungera ändå. Det har det gjort. Ibland. Om jag loggade in på nytt kunde jag öppna eller tom svara på ett mail. Sedan var det dött och jag fick logga in på nytt. Igen. och igen.

Svär över min egen dåliga planering som gjorde att jag var tvungen att göra klart allt den här helgen.

Svär över den där lata människan som flyttat in i min kropp.

Trött är jag också... och lamningen har inte ens börjat. Huga, det här bådar inte gott. Huka er kamrater :-)

Gudskelov har jag några fyrbeningar som lättat upp tillvaron. Hussen flydde fältet i helgen så han slapp höra mig. Zeke och Rom har varit inblandade i halmande hos tjurarna - nu testar nog snart inte Kaxpellen mer. De har dessutom tagit ut och in träningsfåren, där Mackan får du något att bita i. Som de springer :-) När fåren ska in står de och trycker och stampar i sitt lilla hus. Inte lätt för en hund att hämta dem då - när själva upptaget ska ske inne i ett trångt skjul. Zeke har problem - han tror att han ska tappa dem om han går in (och det gör han också) men Rom gjorde det fint idag. Coolt!

Sedan väntar vi på första lammen. Ingen riktigt redo ännu men det är inte långt borta.

När datorn har kontakt med telenätet igen och utskicket till årsmötesdelegaterna är klart... DÅ ska jag återgå till normala banor och kanske t.o.m. ge er lite bilder.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad bra att lamningen inte har börjat ännu när du är så trött. Då hinner du vila dig tills den drar igång. Du skulle nog behöva vila lite ibland, jag tror att du jobbar alldeles för mycket. Vet du att man kan bli utbränd även av sådant som man tycker är roligt. Det är nödvändigt att stanna upp ibland./Mona

Anonym sa...

Normala banor! = Längtar! ;-)
Skräddars