fredag, december 31, 2010

2011

Dags för årskrönika igen. Hur var egentligen 2010?
Förra året skrev jag om Zeke att jag hoppades att han skulle fortsätta utvecklas och att SM-starten skulle vara lite närmare. Det kan man väl säga ja och nej om. Jag tycker inte att han fortsatt utvecklas som jag ville på tävlingsbanorna, men hemma har han verkligen vuxit i bästa kostymen. Däremot var SM-starten något närmare. Tävlingssäsongen var hyggligt medioker men i Rasbo var vi åtta och nia och skrapade ihop några SM-poäng. Vi testade även vingarna på nöt och det var roligt. I brist på NN-1 tävlingar drog vi till Åtvidaberg och tävlade NN-2. Första dagen hade vi en helt hopplös kviga med i gruppen men dag två fick vi ihop 108 poäng och en åttondeplats. Fler nöttävlingar på önskelistan!
Andra minnesvärda Zeke-moments var när vi vallade in Pers tokiga kor med kalv och när vi var funktionärer på vårt VP och KM Nöt - eller när vi tog in kalvarna i höstas och det kändes som det var kalvar överallt på gården men Zeke metodiskt plockade fram dem, gång på gång.

Med Rom var planen lite diffus men vi skulle försöka få till några bra IK-1 resultat och det hade varit roligt att kvala in honom till unghundscupen. Hemma skulle han bli mer smart och inte lösa allt med kraft. Tävlingssäsongen har varit bra! Endast två tävlingar utanför topp-10 och då var den där berömda Mörkö-tävlingen (där vi inte fick in dem i fållan) en av dem. För övrigt har han gått fint men vi har slarvat eller tappat onödiga poäng här och där. Vinsten i Vallsta kom fel i rankingperioden så någon unghundscup blev det inte och poängen lär inte räcka nästa år heller. Det var ont om IK-1 hela försäsongen kändes det som. Han fyller tre i mars så vi lär inte få till några fler resultat heller och det var trist att novembertävlingarna i Vallsta snöade bort.
Hemma är det svårt att tro att han för ett år sedan löste problem med kraft istället för list. Hans djurkänsla har vuxit mega-mycket och nu tränar jag frenetiskt att få honom att tänka mindre ;-) så det kan gå...

2011 då. Ja, en Skottlandsresa planeras. Rom gjorde fantastiska framsteg de där veckorna i år och nästa år har Gunnel lovat att hon ska springa i backarna för att ställa ut får åt oss ;-) För Zeke hoppas jag komma ut på en del nöttävlingar, Nöt-SM vore väl coolt? Vi fortsätter väl trilskas i IK-2 och hoppas på att förutsättningarna är Zeke-lika någon gång. Rom ska förhoppningsvis vara en IK-2 hund när 2011 summeras. Några IK-1 starter till, men sedan testar vi.

Vi inleder 2011 med att åka till Anita och träna lite. Det ska bli skoj att se syster Kim (och syster Trixa förstås) och pussa lite på Suck-barnet Kate. Gulligt!

Inga kommentarer: