söndag, maj 20, 2012

Kossor!

Igår bjöd Marie Söderbom hem mig och Yvonne på lite nötträning. Väldigt välbehövligt och väldigt uppskattat! Jag var inte så orolig för att Zekeman inte skulle komma ihåg hur man gör men det fanns en uppenbar risk att Rom skulle ägna sig åt fårvallning på nöt och det är inte särskilt effektivt... Men nu gjorde han inte det! :-) Han tuffade på med fina drivflanker och såg ut att ha riktigt, riktigt roligt.
Själv sken jag som en sol efter passen - nästan så att jag känner mig lite solbränd om kinderna idag ;-)

Zeke visade hela sitt register av hämt men han verkar överlag tycka att vi har alldeles för små hagar i det här landet. De räcker liksom inte till så han måste springa ute på vägen för att få plats... Vilka dumheter! men han gjorde stadiga, raka upptag och djupet var det förstås inga fel på eftersom han kom från grannens gårdsplan... En gång blev han tight och fastnade i sitt eye men jag tror att han blev väldigt störd av att ytterkorna hade lagt sig ner. Han är inte så van att starta liggande djur... När de reste sig släppte han och tog resten. Annars skötte han sig riktigt bra. Jobbade på hela gruppen och startade djuren lugnt och stadigt.

Kvigorna var jättebra! kollade av om hundarna menade allvar och sedan gick de lugnt undan, utan att dra åt allt för många olika håll. Men man var förstås tvungen att hålla ihop dem - annars spred de ut sig på alla bredder.

Jag har lagt ut ett fotoalbum på facebook men låter Rom illustrera dagen här i bloggen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt!!
Bra att du fick bra träning och en trevlig dag i kohagen.
Kram
Ewa,Irja&Birk

Mackan sa...

Åh vad härligt!