torsdag, januari 02, 2014

Rivstart

Nyårsdagen var intensiv. Först kom Anders med Fours syster Peg och testade baggarna. Det såg riktigt bra ut, hon har inte gjort så mycket men det ser ut att det kommer att bli en angenäm resa. Hon är intresserad men ändå lyhörd och vill gärna gå med djur. Utseendemässigt är hon byggd som en mindre version av Rom. Lång rygg och långa ben och en smal kropp. Det ska bli intressant att se hur hon ser ut som vuxen, det är inte omöjligt att mormors röda färg slår igenom här. Mystiska bruna partier breder ut sig i det svarta ;-)

När Peg och Four kört varsitt pass och busat järnet på åkern åkte jag till Ewa J för lite träning med henne, Heléne och Caroline. Länge sedan vi var där eller tränade med Ewa så det var kul. Gav lite förmaningar och goda råd (?) angående Birk, deltog i diskussionerna och utvärderingen av Nelly, hackade lite på Jovi, körde Rom en kort runda med handbromsen i och njöt i fulla drag åt Fours sätt att anamma nya djur och ny mark.
Gemma fick jag inte se eftersom hon har lite krångel med en trasig trampdyna. Rom är sig lik! Mindre kraft, mindre självsäkerhet och dålig ork - förstås - men han trampar på bra och det går att köra honom på broms som det gjorde innan han blev sjuk. Så härligt det känns!
Four kändes het och stimmig innan vi gick in så jag drog ett djupt andetag innan jag startade honom. Det är mycket driv i den motorn ;-) men igår skötte han sig fint och hetsade inte upp sig. Tackorna svarade fint på honom och han fick bra tag i dem direkt. Han öppnar upp bättre i flankerna men framförallt trampar han på allt mer stadigt med djur.

Vi tränade hos Ewa tills det var så mörkt att det inte gick längre, då åkte jag hem och stökade undan lite, bytte om och stoppade stackars Gullspira i bilen. Jag har förhoppningsvis hittat ett nytt hem till henne och igår var det leveransdags. Stackarn som bara varit från gården en gång tidigare hade sönder buren men låg sedan stilla i mitt knä hela vägen. Till Ställdalen! Det tar i alla fall en och halv timme att köra och hon varken kräktes eller skrek hysteriskt. Men så var hon trött när vi kom fram... Nu ser jag fram emot rapporter och hoppas att hon finner sig tillrätta. Där finns det inga elaka katter som kan terrorisera henne i alla fall.

Idag var det jobb igen och så har jag hunnit med en pannlampepromenad. I morgon jobbar jag igen och sedan ska Rom till Vettris på kontroll. Den här gången är första gången som han känts stabil mellan provtagningarna så vi hoppas att elektrolyterna är som de ska och att vi kanske kan dra ner ytterligare på kortison.

Sedan är det helg igen. Kanske dags att träna lite hund? ;-)  idag såg jag inbjudan till kurs och blev allt bra sugen men jag tror att jag ska vänta lite längre innan vi ger oss ut i den världen. Eller?

Inga kommentarer: