fredag, juli 10, 2015

Träningsvecka

Första semesterveckan har förflutit med mest regn och grått väder. Bra träningsväder även om det är önskvärt att regnkläderna hinner torka mellan passen... Klubben har haft träningsvecka vilket innebär att vi har träningar på olika besättningar sex dagar i rad och att klubben står för intrånget till djurägaren.

I måndags var jag till Eskilstuna och tränade. Vi som var funktionärer på Sverigecupen förra året bjöds av Westmanlands vallhundsklubb på träning, fika och mat. Ett jättetrevligt arrangemang och initiativ - även om det regnade ;-)

 På tisdagen var jag lite träningsledig. Följde med Hussen på utflykt och han köpte sig en ny bil (en hundbil!)



sedan var jag besökare på hans jobb en stund när han fyllde i lönepapper


och på eftermiddagen kom glassbilen



Vi tänkte åka till Säterdalen på kvällen men sov över (!) så det får bli en annan gång

På onsdagen var det träning hos Ann-Jeanette och det var tur att hon satt upp ett tält. Det regnade ibland... Men bra träning hade vi!

Torsdagen började i Bråfors med ett par timmars träning. Hunden och ryggsäcken hänger med...


och sedan drog jag och Ninnie vidare till kvällstävlingarna i Bergslagen. Precis som förra veckan så bjöds vi på trevlig stämning, jättefina djur och bra arrangemang.

Four gjorde det riktigt bra. Jag var lite sen att parera draget i upptaget och fick en liten krok i början men sedan kom fåren i sakta mak spikrakt till mig, en lite vid sväng vid första fösningsgrinden kostade några poäng och djuren var så lugna att de tog en och annan mun gräs på vägen, supertight sväng vid andra grinden och sedan lyckades jag igen sulla lite med linjen på drivningen, Four kom in men segt och kort i delningen och sedan hade vi fullt på tratten trots ett litet stopp. Men så fint han gick och så rolig han är att köra nu! Silvermedalj och 90 poäng fick vi med oss hem också och många fina poäng till unghundscupen.




Idag tänkte jag åka till Christine och träna men vi tog en vilodag. Det blev städning, tvättning och promenad i ställlet


 Imorgon avslutas veckan hos mig. Med tanke på hur tråkiga djur jag har så är planen att vi ska träna långa utgångar på förmiddagen och sedan byter vi djur till tackor med lamm och då blir det nog mer fokus på djurhantering och lugn, än någon detaljträning...





Inga kommentarer: