torsdag, september 07, 2006

Drever bortskänkes

till lämpligt hem. Kvalifikationer:
* mycket stort tålamod
* goda röstresurser
* mycket god kondition
* stort intresse av långa språngmarscher i skogen tidiga morgnar i ösregn

Nejdå! Scott är inte till salu och jag kommer inte att skänka bort honom, men i morse var han väldigt billig efter att han helt sonika dragit till skogs på första rastningsrundan. Vad som nästan drev mig till vansinne var att det dröjde en bra stund innan han började driva (det är ju omöjligt att lokalisera en hund som är tyst...) vilket rimligen betydde att han inte alls drog iväg efter djur som han såg eller hörde, utan att han var tvungen att söka upp spåret först. Att jag inte fick stopp på honom i det läget känns väldigt tråkigt - jag trodde att jag hade sådan lydnad på honom... Alla tips mottages tacksamt om hur i hela friden jag ska få till inkallning i skogen på en jaktidiot. Det är klart att det går men just nu har jag ingen aning om hur.

I alla fall var det roligt att spetsa till rubriken lite "är det ingen som tränar" för vips, dök det upp fler kommentarer i bloggen. Kul! Fortsätt kommentera - det är mycket roligare att skriva när man får respons! Kommentarerer kan lämnas här i bloggen (man kan logga in som Anonymious om man inte vill skaffa ett blogger-id) eller i gästboken.

Husse har skjutit en älg i dag och senare på kvällen såg de en björnhona med två ungar kalasa på resterna av älgen på hans pass. Han hälsar att om han inte får nytt pass i morgon tar han taxi till Krokom och tåget hem :-) Hela älglaget håller av allt att döma på att dränka sin björnfrossa av döma av telefonsamtalet nyss ;-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan nog förstå Skott. Husse är och jagar och han fick inte vara med :( Det är väl klart att han också ska få, när husse får...

Ja, se vilken inverkan du har på oss :)
/Anneli

Anonym sa...

Dagens inloggnings ord "bzomdb" låter som ett bra inkallningsord väl ;-/ he he har du provat å ropa på han??? Har du ingen du kan låna ett citron halsband av, brukar funka bra. Afghanen lärde jag att kunna vara lös (är ju idiotgalningar på å sticka) genom att helt sonika kasta saker på honom så fort han var längre bort än 10m SAMTIDIGT som jag blåste i en visselpipa. Följden var (nåja det tog ju ett tag, ett långt tag ..) att när visslan ljöd gällde det om man var i hans kläder att så fort som möjligt ta sig till den "säkra" platsen runt matte. Och det funkade på hur långt håll som helst. Faktiskt!!
Nåja kanske har glömt eller förskutit nån gång det inte funkade (hi hi).
Din attityd träning funkar kanon men har märkt att jag inte kan "trycka" bort honom för mkt för då faller han undan när han närmar sig med flocken i hämt. Precis som om "det är lika bra jag flyttar mig med en gång för människan kommer säkert gående rakt emot mig snart iaf.." Men det har absolut blivit väldigt mkt bättre avstånd och flyttar sig fåren lite fort slänger han sig ner med en gång och blänger åt mitt håll "det var inte jag som gjord´et" ;-) Absolut har det hänt en massa i den lille mannens huvud iaf.
By the way så ligger min Uffe just nu på op bordet med sin axel (ja han fick ju följa med själv, gick ju inte bara att lämna in axeln även om det hade varit himmla bra ju) ska väl hämta honom framåt kvällen när han vaknat till igen. Så får man väl leka sjuksyrra/uppassare ett tag......
Kitty o den inte fullt så busige

Olssons sa...

Vi kan ta honom! En mer eller mindre som kan tänka sig att dra iväg med snHozze...

Jag brukar använda mig av:
www.blocket.se - Söt border collie säljes billigt till någon med mycket humor (och fet plånbok)

Och du Ewa, tänk...jag har tränat idag ;-))...