torsdag, september 27, 2007

ålderstecken

En kombination av alldeles för långa arbetsdagar och mockning av stora fårboxen har gjort min högra handled mycket tjock och öm :-( Det gör till och med ont att skriva så det får bli ett kort inlägg men jag kände att det fanns viktiga frågor att besvara... höger/vänsterträning till exempel ;-)

Det som jag och Heléne diskuterade flitigt efter träningen i tisdags var just att Zekes osäkerhet på höger och vänster ställer till problem i vår framtida träning. Det verkar som om polletten inte ramlar ner, han gör för all del rätt säkert 90% men de där sista tio är i svåra lägen och när det inte finns tid till misstag... Helénes tips var att backa och köra grundövningar igen; cirkelträning med vissla åt det håll han vill gå för att förstärka sambandet signal - rörelse, göra det lätt för honom igen. Jag har nog tänkt att vi passerat det stadiet och att han inte lär sig något av det, men samtidigt behöver han kanske få göra rätt en period. På träningsfåren i tisdags blev det så tydligt eftersom det var så mycket drag. Min metod är annars ett hårt "Ligg!" före kommandot för att tala om att nu blir det svårt, eller nu krävs en riktig flank. I tisdags kunde jag inte lägga hunden om jag inte skulle tappa fåren och då blev det jättesvårt.

Bortsett från det så har mamma Maj varit här i två omgångar i dag och en igår - förutom att hon tränar Rex så mockar hon djupströbädd utan att få det minsta ont i sina handleder. Det är väl bara att inse att man håller på att bli gammal när man har mer ont än sin sjuttiofyraåriga mamma... och i morgon köper jag Paul Potts cd. Mitt livs första med klassisk musik; fossilvarning!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ha, ha. Mamma Majsan verkar då vara en riktig krut "gumma" :-)
Heléne

Anonym sa...

Ja helt klart är din mamma en krutgumma inte många i den åldern som orkat skotta ut dynga.
Förstår nu höger och vänster, bara att gå tillbaks i träningen.
Jag skulle nog jobba med muntliga kommandon innan signal så dom sitter som en smäck.
Jag tycker det är så alltid att man får ta några steg tillbaks i träningen, inget fel i det.
Kram Anita och bc ligan!

Anonym sa...

Hi hi Ewa man vänjer sig vid krämporna. Måste säga att Back on tracks human sortiment är väldans utmärkt när man får ont nånstans även för tvåbenta ;-)
Vet nån hovslagare som inte jobbar alls utan deras handleds skydd. Ring dem och hälsa från mig så får du säkert bra rabatt ;-)
Din mamma är helt klart beundransvärd ;-) ta väl vara på henne, sånna tanter växer inte på trän (jaaaa får låna???);-)
Kanske mamma kan råda o höger och vänster med ;o mammor brukar ju va bra på sånt ;-)

Anonym sa...

Uuuuuurk, glömde ju,
de va ju bara lilla ja,
;-) Kitty

Ewa sa...

Du har rätt Anita - det normala vore att sätta de muntliga kommandona först, men med Lillehund blev det lite fel. Han blev lite låg och spooky och framförallt rädd att göra fel och jag fick rådet att börja med signaler istället för att ge honom en chans att "börja om" från början. Till 90% har det fungerat så jag antar att Rom inte byggdes på en dag...
Kitty, min mamma - krutgumman - har räddat min handled genom att mocka färdig idag... Nu gäller bara att vila den så är jag så gott som ny sedan :o)

Anonym sa...

Hoppas du är bättre idag ;-)
Så du inte sliter ut din moder helt ;-)
Kram,
Kitty