söndag, september 30, 2007

räkningar

Jag har nyss betalt räkningar (i sista minuten, javisst) och före det hade jag inte ett dugg ont i min handled. Efter att ha knappat in oändligt stora belopp värker den igen, kan det vara ett acceptabelt skäl att låta bli att betala fler? vad tror ni?
Idag har vi varit på träningstävling igen. Om man bortser från sådana små detaljer som att jag både bröt och säkert skulle blivit diskad gick det rätt ok ;-) Idag var det hämt, kort fråndrivning och malteserkors. Skickade vänster idag för att kolla om han skulle klara det, om han blev väldigt vid skulle han se de förbrukade fåren som stod där bakom kullen, men han hade å andra sidan tydligt blivit visad vilka får han skulle hämta så det var ett intressant experiment... Jag lade hunden framför mig så att han inte skulle bli så vid och vips! så drog han iväg (jättevid) bakom kullen. Istället för att vänta och se om han höll sin bana kallade jag in honom, han dök upp på krönet direkt och slog ut åt vänster igen men blev för grund. Jag mitt klantarsel skulle naturligtvis låtit honom fortsätta själv så länge inte publiken sade att han gick på fel flock. Nu meddelade samma publik att han inte alls hade tagit sikte på fållan utan hade pinnat på precis som jag ville (bara alldeles för långt bort...)
Resten av hämtet var ok, han tappade två på upptaget och sju på framdrivningen, sned framdrivning är vi inte riktigt klara för men idag styrde han fåren mycket bättre. Till mig, rundade pinnen och knallade iväg på första fråndrivningsbenet. Det var inte helt tokigt - bara lite krokigt - men sedan tog han fel kommando (just det ja, höger och vänster), fåren drog upp till staketet och jag fick inte Zeke att klämma sig mellan dem och staketet utan han rundade dem, vände dem och fick upp dem i en smal "blindtarm" med staket på båda sidor... Vände dem lite bryskt men då hade jag lämnat pinnen och gått närmare för att hjälpa honom. Han redde ut kaoset och tog dem runt triangeln - av linjen men hyggligt kontrollerat. Efter att jag puttat på fåren med knäna (då hade vi redan tappat ut dem två gånger) i korset lyckades vi i alla fall fullfölja... 34 poäng på hämtet är i alla fall väldigt många fler än förra veckans 21... :-)

Jag fick ett gott råd av Lennart angående Zekes flanker. Jag ska testa det, men då borde jag vara på lite lugnare får och vara lite lugnare själv ;-) Nästa helg är det arbetsbeskrivning av Zeke m.fl. Har jag lite tur kan jag få några fler goda råd då... och så ska vi träna med Heléne och Ewa J på tisdag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan Ewa!
Vilken kul tävling!
Flank tips är jätteintressant, kan du inte berätta?
Kram Anita!

Mona sa...

Beträffande räkningarna: Bara det att Du verkligen HAR "oändligt stora belopp" att knappa in gör att jag tycker Du ska fortsätta betala räkningar. Fast Du får ont i armen. Själv har jag dragning varje månad och blir glad om jag kan få med så många räkningar som möjligt. Jag får aldrig ont i armen.
Zeke är ju jätteduktig. Det verkar som om det bara är fråga om att Matte ska förstå det./Mona

Anonym sa...

Klart man kan bli "räknin gskrivningsjukskriven", de e ju bara å ha lite fylleriövningar på en räkningskrivningssjukskrivningsblankett tre ex ;-) varav en lägger du i runda arkivet, de du har under skrivbordet *L de andra skickar till till Reinfelt ;-)
Vill åxå höra flank idéerna ....
Visserligen dröjer det ju ett tag innan det flankas här men vi kan ju lagra lite tips iaf.
Jo imorn blir ju B en det. Och eftersom han inte gillar tratt ska jag medan han e hos vetten inhandla ett par barn mjukis byxor och försöka konstruera dem så de passar ;-) Bild utlovas (men ni får iiiinnte skratta åt honom då *L)
Kram, Kitty

Ewa sa...

jag måste erkänna att de "oändliga" beloppen har med spannmålsleveranserna att göra. Det känns inte alls omöjligt att göra av med dem, trots att de genererade mycket mer än vi räknat med. Dessvärre hade det av någon obegriplig anledning samlats ovanligt många stora fakturor också. På jobbet hade jag inte tyckt att det var konstigt, men hemma känns det "sådär" att betala räkningar för fyrtiotusen...

Ewa sa...

jag igen... Tja, den här gången var tipset enkelt - och förmodligen genialt? Stoppa honom ordentligt (fritt översatt i mitt huvud =Ligg) innan du ger flankkommando/signal. Varje gång! Jag vet ju att jag har lätt för att ge honom signaler i farten och det säger sig själv att det är enklare om han får stanna upp och tänka innan det kommer en flanksignal...

Anonym sa...

Ja det tipset var ju ingen större nyhet.
Meen ibland blir man hemmablind och behöver påminelser utav någon träningskompis.
Kram Anita!