tisdag, september 18, 2007

resumé

Oj, här har det hunnit hända en del sedan sist.
Hela helgen tillbringades utanför Hedemora där vi var publik och hejaklack. Unghundscupen på lördagen och Sverigecupen på söndagen. Snacka om att man blir inspirerad!
Gunnel hade "stolpe ut" hela helgen. Efter Sucks kalasfina runda på lördagen var det en tacka som bara inte skulle in i fållan och så var en topplacering förvandlad till nionde plats. På söndagen gjorde Lilleman Kvikk ett jättefint race och slutade en ynka poäng från finalen (sjunde plats totalt). Kalasbra prestationer förstås, men... Cookie hade också kvalat in till unghundscupen och tog sig runt banan efter ett struligt hämt - en fantastisk prestation med tanke på att de tränat en vecka... en del av oss andra tränar mycket mer men är inte i närheten av någon kvalificering... ;-)
Hedemora visade upp sig från sin ovänliga sida och vi har frusit en del i helgen. Riktigt blåsigt på lördagen, flera minusgrader natten till söndag, regnigt och kallt på söndagen. Brrrr!

I går hade jag besök av en blivande klubbmedlem som hade en åttamånaders bordercollietik som hon ville komma och visa upp. Föraren ville gärna ha några goda råd och jag bistod så gott jag kunde. En jättefin hund var det - hoppas verkligen att den kommer tillbaka till kurs i vår.

Idag har Mikaela och Mysak, Multi och Zipper och Roland och Mysak den äldre och Selma varit här och tränat. Riktigt skoj var det att se att Mikaela och Mysak gjort sådana framsteg, de jobbar jättefint nu och det är verkligen ett helt annat ekipage än när jag såg dem senast. Jag blir sååå glad för Mikaelas skull :-) Multi och Zipper kliver också framåt med stora steg och nu hoppas vi att Multi anmäler till valpträffen och IK-1 i Söderala ;-)

Jag tränade Lillehund en kort sväng igår och han var het som en gasspis. Hej och hå! Idag fick jag börja med att tala om för honom att han skulle skärpa sig men sedan gick han riktigt fint. Jag gillar verkligen när det går att reglera hans tempo utan att tappa flytet och trycket... Då ser det riktigt snoffsigt ut :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, fy vad det har varit kallt och ruggigt. Det är nästan så man funderar på långkalsonger, täckbyxor, mössa och vantar. Antar att du inte gick i shorts i alla fall, hi,hi. Kul med en nykomling!

Anonym sa...

Förba.... glömde signera.......grrrr... :-(
/Heléne