söndag, juni 25, 2006

familjedag i grishagen

... stod det på dagens program ;-) En KRAV-bonde i trakten bjöd in till familjedag där man kunde köpa KRAV-produkter och närproducerat, åka häst och vagn, rida på små ponnyer och titta på grisar. Jag, Bud och Zeke åkte dit. När jag parkerade bilen såg jag en bekant blick i Buds ögon "vi är på en åker och här är en massa bilar... vallningstävling!!!" så besviken han måste ha blivit :o)
Zeke och jag gick runt och kollade lite, perfekt social träning för en liten hund som sällan är ut på äventyr. Här kollar Zeke smågrisarna:

Smågrisar är ohyggligt söta:

Ikväll tränade vi igen. Nästan samma soppa som förra gången med hem-promenaden, men Bud höll sig lugnare den här gången så det gick lite bättre. Minsta lammet kunde gå själv om vi bara tog det mycket lugnt och om Bud höll sig på behörigt avstånd. Jag började att träna Bud och lika kass som han gick i onsdags, nästan lika bra gick han idag :-) Även om det saknas mycket i attityd och djurkänsla så höll han sig lugn och försökte verkligen så gott han kunde. Ett par gånger stannade han t.o.m. upp och avaktade - självmant!!! *kors i taket*. Men det stör mig att han bara går några meter lungt bakom, sedan börjar han glida upp på sidan och ska ha koll framåt också, där har vi fortfarande mycket att jobba med.
Zeke har gjort tre riktiga (korta, men riktiga) utgångar idag och hållt ett bra djup, stannat fint och gjort snygga framdrivningar. Nu tror jag nästan att han börjar förstå vad jag är ute efter :-) Han föser/fråndriver galant och börjar förstå sidledskommandona. I början när jag gav höger/vänsterkommandon tvärstannade han (eller låg kvar) och frågade "vad sade du?"... men det tar sig. Tuulas Maggie har avancerat till att vara utan lina på fritt fält... Där går utvecklingen i raketfart. Nöjda mattar idag :-)

Inga kommentarer: