söndag, januari 07, 2007

Zeke on tour 2007

Idag har jag och Zeke påbörjat vår träningsturné hos bekantskapskretsen och deras får. I den mån vädret tillåter ska jag försöka ta mig iväg till nya ställen varje helg nu framöver. Dessutom fick jag tips om att lägga upp en "slinga" där jag planerade in kort träning på tre-fyra olika platser på samma dag. Zeke ska alltså ut och träffa nya får och se nya miljöer.
Ni som har träningsfår och lust att ta emot oss får jättegärna höra av er.

Vi började hos Gunilla. Enklare kanske hade gått att hitta eftersom Gunillas unga hund har problem med de här fåren som alltså har klart för sig att det går att vinna över hundar ibland och att man kan strunta i dem... Jag körde Zeke en stund och det var verkligen inget problem att flytta dem; det var någon som blängde lite på honom men han tryckte på så det blev snarare lite springigt. Det som gjorde mig gladast var att han inte alls var så påverkad av ny miljö; han lyssnade fint och skötte sig över huvud taget mycket bra. Efter att Gunilla hade kört lite med sin unghund (som fåren testade friskt) så var de lite obstinata även mot Zeke när han kom in igen. Det löste han suveränt. Han satte ner tassarna med stor pondus och gick mycket långsamt fram, stannade upp och väntade in tackan och lät henne vända om helt innan han började trycka på igen. Det var häftigt att se! Han trasslade lite med sidledskommandona precis vid utgången av fållan så att vi tappade ut fåren ett par gånger men jag tror att han lärde sig något av det också...
Zeke har ju varit hos Gunilla förut, så miljön var inte helt ny, men fåren var nya, så jag tror att det var en lagom start.

Bara latsida på oss annars. Det har varit jätteskönt med en helg när jag inte haft så mycket planerat och det har verkligen inte blivit mycket gjort heller. Skönt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med er träningsturné. Välkomna till Ramsberg, vi skall se till att fåren är i topptrim tills ni kommer. Undrar om fåren känner igen er.
Hälsningar/Mona
Britt hälsar också

Anonym sa...

Glömde skriva att Nemo är tjock från vilken vinkel man än ser honom, precis som matte. Dock är jag oskyldig, det är hans förra matte som gött honom (hon är smal som en sticka. Han har en MYCKET god aptit.
/Mona

Anonym sa...

Hallåj! Jasså, du har börjat turnéra. Ja, om du ska ha flera stopp på en resa har jag en resplan;
Gail, Hedåker, Möklinta både Inger och Helen. Fyra stopp på en dag...
Fast jag kan säga att efter mina bässar orkar de inget mer...hehe. Kan tänka mig att de springer bena av sig för annan hund. De gör de ju nästan med Fjant som har nött på dem i flera månader. Skulle faktiskt vara intressant att se vad de hittar på. Du är SÅ välkommen vet du.
Hälsar en söndagsångestdrabbad Mackan från byn som gud glömde...