måndag, oktober 18, 2010

helgen som gick - eller "Vi hade i alla fall tur med vädret"

Lätt rubbad är väl en lämplig diagnos för någon som åker 50 mil enkel resa för en dags tävling? Nåja, lite förmildrande måste det väl vara om man tränar lite på vägen ner och dessutom åker med en trevlig kamrat och bor på ett trevligt vandrarhem med havsutsikt?
Jag och Gunnel hade stämt träff i Örebro och ställde in navigatorn på Nygård där vi skulle träna lite hos Henrik Nilsson. För Zekes del blev träningen hyggligt katastrofal. Fåren var riktigt känsliga och fina och passade Zeke Bulldozer - inte alls. Zeke blev spänd och het och jag började med min gamla vanliga "stanna-hunden-för-kort-metod" som bara gjorde honom frustrerad.
Sedan tog vi sikte på Stenungssund. Trevligt vandrarhem med havsutsikt och hundrum, god mat (nåja, de där vitlöksbröden hade nog varit godare om de hade varit gräddade...) och rosa bubbel. Det där med rosa bubbel får jag sluta med, det fungerar inte alls.
På morgonen åkte vi över till Tjörn och deras IK-2 tävling. Fem hundar i bilen men det var bara Zeke och Gunnels Mirk som tävlade. Mirk gjorde det bra :-) hade strul i hämtet men tappade sedan bara tre poäng och slutade trea. Härligt! Det var 400 meter hämt, en ordinär fråndrivning, singling och fålla. Hundarna såg inte fåren men det verkade inte orsaka några större problem. För de flesta...
När det började närma sig vår tur krånglade det för flera ekipage och jag noterade att Zeke tittade till vänster mot djurhanteringen och han hade ingen aning om var djuren var. Tryckte därför ut honom lite (ganska mycket) extra till höger innan jag skickade. Han gick ut vinkelrätt, över ett dike in på en annan åker, ändrade kurs och slog ut eftersom han fick syn på en flock kajor. På samma åker stod fem får i en liten fålla - naturligtvis fick han syn på dem... Försökte styra om honom och kallade till slut tillbaka honom mot mig, körde Framåt så att han skulle passera hindret (fållan), skickade höger och... han slog ut mot fållan igen. Provade några olika varianter men det var lögn i helv-e att få honom att släppa de fåren när han äntligen hittat dem ;-)
Lätt snopet men sådant som händer...

Sedan styrde vi kosan mot Örebro igen. Vid en paus i Götene hände ett litet missöde med bilen och resten av resan företogs i en Toyota Avensis. Det stod att det var förbjudet att röka eller ha med husdjur i bilen. Fotograferade dekalen men insåg att det hade varit roligare om Zekes öron eller nos hade varit med på bilden :-) Till Örebro och till och med hem kom vi i alla fall utan fler missöden. Snälla Majsan hade paketerat och fryst in min köttfärs så det var bara att hämta den och stoppa den i frysen. Härlig service!

I fredags kom i alla fall kameran. Verkar vara en trevlig bekantskap :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, vad säger man...?? Suck! :-(
En sak verkar då i alla fall säker.
Gunnel och bilresor. En följetång, hehe ;-) / Skräddars

Strössel sa...

*hahaha* Han påminner mig om mig själv, när jag fått nåt för mig, trots att jag vet att det egentligen inte funkar... :)