söndag, februari 12, 2012

Hon flänger hit och hon flänger dit

Puh, ja det har inte blivit mycket gjort på farmen den här helgen, men jag har åkt omkring en del. Igår styrde jag kosan dvs. Peugeoten mot Falun för att införskaffa kolpasta (fanns inte), Stimulex mot dåliga kalvmagar (fanns inte men de skulle kolla om de kunde beställa) och kanske en värmebalja. Ja, en sådan fanns det. Den var komplett så när som på en vanlig tvåfas matarkabel som man fick köpa till... Eftersom varken jag eller expediten visste riktigt vad en vanlig tvåfas matarkabel är slog jag helt enkelt till på en svart sak med två tåtar, vilket i min värld betyder tvåfas ;-) Skruvade itu kontakterna, övervägde med mig själv, gav nästan upp, kom ihåg att det stod på nätet att baljan var mycket enkel att montera, vägrade ge upp, skruvade ihop efter bästa förmåga, kopplade in den utan att en enda säkring gick och... voila, den fungerar :-) Visserligen sade Hussen idag när jag konsulterade honom att jag behövde justera installationen en smula för att få full effekt, men vad tusan...
Efter den lilla elektriska övningen kom Erica och Mimmi och tränade. Om inte elmonteringen gjort mig svettig så blev jag nu. Men efter en stund av envishet och tydlighet ramlade poletterna ner och Mimmi avslutade riktigt fint.

Idag åkte jag till Heléne och tränade. Jag kände mig inte alls på humör när jag åkte dit, men lite svår träning senare var jag nöjd och glad.
Jag har snott en bild från Helénes blogg eftersom den gör mig glad... Fart på fåren och Rom bromsar inte :-) Där är det också en och annan polett som trillat ner, han öste på riktigt bra idag.
Jovi visade verkligen framfötterna idag. Trägen vinner och sedan vår förra träning har Heléne tryckt till henne ordentligt och talat om för henne att hon ska flytta får. Punkt slut. Och det gör hon. Allra roligast att se var att Heléne äntligen verkade bekväm i att köra henne. Det gjorde gott! :-)
Lexa tar för sig. Tålamod börjar bli ok även i hennes värld och hon utsattes för många jobbiga lägen idag, som hon klarade galant. Det filuras vidare på hennes utgångar, men tramset hon höll på med i somras verkar avlägset. Nu är det roligt finlir vi trixar med.
En annan vars utgångar man kan filura över är Zeke. Han gjorde inga sådana idag, det känns inte som han är redo för några långa utgångar ännu. Han har tappat en hel del muskler under sin vila och vi har en del annat att stöka med som vi kan göra utan att han ska springa långt. Flankeringar, upptag och annat trams - till exempel.

Med gladast av oss alla idag, det var Bud. Han fick följa med och han fick vara behjälplig när Jovi tränade. Bättre söndagsnöje kan han inte tänka sig och han däckade i en biabädd när vi kom hem. Själv matade jag djur, bytte om och åkte på femårskalas. När jag kom hem därifrån var jag också beredd att däcka i närmsta bädd. Så nu ska jag göra det.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ååå sicken fin fin kille, vacker bild dessutom!!
Kram Mikaela,Mys,Gin & lill Pam.

Anonym sa...

ÅÅÅÅ !! Vilken HÄRLIG bild på en HÄRLIG hund !!!!Förstår vad du menade med din beskrivning.
Kram från "mormor"

Helénes klotterplank sa...

Ha,ha..tack för bra träning, det märktes då rakt inte på dig att du var osugen. Och i ärlighetens namn kollade jag nog inte ens. Härligt flöde på lillrompa :-) en Zeke utan kråm trams :-)och en galet lycklig Bud, vem kan känna olust då??

Ewa sa...

Hihi, nej olusten försvann :-) med de träningskamraterna - både två- och fyrbenta kan man inte annat än... Le fånigt :-)