måndag, september 23, 2013

äntligen

Oj, flera orsaker att utbrista Äntligen efter den här helgen.
Hussen är hemma från älgjakten, i alla fall några veckor. Det är allt lite enklare med en farm när man är två.

Äntligen var det dags för Jovi att debutera i IK-2 och det var således Äntligen dags att åka på tävling med Team Elgemyr igen. Något som inte hänt sedan förra sommaren och på Lexas tid. Sedan har vi fått invänta Jossan som behövde prova vingarna i IK-1 den här säsongen, men nu... Var det dags.

Och Äntligen lossnade det för mig och Rom som gjort ett ganska usel säsong på får. Så skönt att få till en bra säsongsavslutning och en bra känsla. Nu återstår en nöttävling på torsdag och förhoppningsvis KM Får och KM Nöt.

Äntligen fick vi dessutom provbo husbilen. Familjen Elgemyr har ju slagit till med en husbil som Claes fått bygga om för hundarna. Nu var det premiärtur och jag intygar att man sover och bor alldeles utmärkt i den. Hundarna hade inte heller något att anmärka på...

Startklara i debuten...

 


Inte kronologisk ordning... här är det slutet av framdrivningen


Och här rundar de stolpen efter hämtet


Här är det upptag



och så  var det boendet...






Perfekt!

Jag hade fler bilder men blogger censurerade dem. Jag lyckades i alla fall inte publicera dem.


Tävlingen då? Rom har äntligen gått riktigt bra. På lördagen hade vi ett struligt första ben på fråndrivningen, men slutade på 93 poäng (48 i hämtet). Vi ledde länge på det men sent i startfältet kom det en rackare som fick 94 p... Men ändå! Tvåa blev vi :-) På söndagen var det generellt lite svårare och sett till det gick Rom riktigt bra även då. Han fastnade lite i starkt drag och styrde inte riktigt upp, framförallt vid crossgrinden. Det krävdes en del övertalning för att få fåren tillbaka på rätt kurs där. Sedan var det en tacka som vek huvudet utanför fållan när jag trodde att hon skulle gå in, det kostade två poäng att vi fick trixa lite med henne. Totalt 86 poäng (45 i hämtet) och en sjätteplats :-) så från att inte varit i närheten av placeringar drog vi plötsligt till med 14 poäng till SM och Sverigecupen nästa år. Minsann!

Jovi då? Man kan väl säga att det blev uppenbart vad hon behöver träna på och att hennes fokus inte är hundraprocentigt när hormonerna spritter i kroppen. Därför var det alldeles väldigt bra att Heléne lyckades styra om henne att faktiskt ta sig till fåren båda dagarna, trots att Jovi själv inte hade någon vidare uppfattning om var de fanns. Den Jovi som vi sett tidigare skulle aldrig klarat det. Man måste komma ihåg att hon varit ganska strulig, lillfröken... Nu krånglade utgångarna men upptag, framdrivning och fråndrivning var bra. Delningen på söndagen var bra men gav ett lite trassligt intryck, vilket gjorde att domaren drog fem poäng och vid fållan tog tiden slut. Hon behöver träna på nya marker och med hämt där fåren försvinner ur synhåll när hon springer ut.


Så summerar man helgen kan jag inte vara annat än nöjd med Raringens och min insats. Nu är vi på g! Jovi och Heléne har en del läxa att göra i vinter men klart är i alla fall att hon är en IK-2hund och att vi kommer att kunna få fortsätta gnabbas med varandra på resor framöver. Härligt!

Jag och Rom laddar om för en nöttävling i Vingåker på torsdag. Sedan börjar även den säsongen lida mot sitt slut. ¨Då ska det tränas...






1 kommentar:

Helénes klotterplank sa...

Oj, vilka fina bilder på Jossan. Har du kört dom i ett redigeringsprogram?? Ser ingen likhet med dom och de som finns på min näthinna. ;-) Tror jag stjäl dina.