söndag, november 19, 2006

kurstillfälle 2

Idag var det fem tappra ekipage som plaskade omkring på åkern. Riktigt bra resultat tycker jag att vi fick - Ullakarens Sammi var plötsligen mycket mer tänd än tidigare och saknade stopp - kul att han tänder till. Tuulas Maggie fick testa en ny variant på övningen och sista passet gick hon riktigt, riktigt, bra. Vi får se nästa gång om vi slipper hennes tokiga springande som gör oss lätt irriterade ;-) Marie R och Mona var nya för idag. Mona har kört de här övningarna hos Peter även om det var länge sedan, men det skadar inte att repetera god djurhantering. Marie R:s stackars Minna blev jättefrustrerad - hon är van att få väldigt mycket kommandon så det här blev en chock för henne. Marie är en NH-tjej så hon hade inga problem att få till övningarna. Sista rundan hade Minna köpt konceptet och gick kalasfint. Marie S och Nellie började att jobba lite med flankerna. De är verkligen Nellies svaga punkt, hennes eye ställer till det för henne med det är fascinerande att se att om hon verkligen släpper fåren första metrarna så blir resten rätt.

Zeke fick jobba lite efteråt. Lite Bobbyträning med press i utgångarna. Till höger föll poletten ner och det såg jättefint ut men vänster trilskas. Jag undrar om det är jag som rör mig fel där och har sämre timing eller om det är Zeke som är så mycket osäkrare där? Hm, det får vi ta reda på.

Köttet är lämnat till slakteriet så nu väntar vi på att få hämta smaskiga lammkorvar.

Vi har hunnit med en hel del idag men skulle ha hunnit ännu mer om inte Scott Drever dragit iväg på ett av sina jättedrev igen. Vi åkte omkring med pejlen som blippade åt alla håll men fick ingen riktig kontakt men när det blev mörkt kom Scott självmant tillbaka till gården där han blev släppt. Halleluja!!! Tänk om han kunde lära sig att komma tillbaka själv även efter sådana där långa drev - vad mycket enklare det skulle bli. Skitpejl som blippade åt alla håll!

Inga kommentarer: