söndag, november 26, 2006

återfunnen! ...och en kvinnas bön

I förmiddags ringde en man från en by en bit bort. En hund med hussens telefonnummer på halsbandet strök omkring på hans gård :-)
Eftersom jag redan hade gått en längre promenad på morgonen med den där jä-a pejlen i högsta hugg styrde jag tacksamt kosan mot grannbyn och jodå, där väntade Scott. Han hade fått vatten och lite mat och var i förvånansvärt god form. Väldigt trött förstås men inte alls så medtagen som vi hade befarat. Grannen där i byn hade hört honom driva rådjur tidigare på morgonen så han hade tydligen funderat på att jaga en dag till :-(
Så här har han sett ut idag:
Skönt att han är hemma igen. Imorgon ska husse reklamera pejlen och egentligen borde han släppa Scott igen... Lite stel och tagen borde han fortfarande vara imorgon ;-)

Häromdagen fick jag ett sådant där roligt mail med en massa tänkvärdheter. Jag fastnade särskilt för den här:

En kvinnas bön:"Gode Gud; jag ber om visdom att förstå, älska och förlåta min man, och för tålamod för hans fel och synder. För, Herre, om jag ber om styrka så kommer jag troligen att slå ihjäl honom." Ohyggligt roligt!!!

Zeke och jag har flyttat får idag. Han var kan man säga. Det kändes som jag skulle behöva putsa till lyhördheten lite, om man säger så. Han gör inga dumheter och han höll ett fint avstånd när jag bråkat lite men han tryckte gladeligen iväg fåren lååångt om han fick chansen och det var inte tal om att de skulle gå och lukta på blommorna precis. Kanske var det att fåren var nyklippta (och naturligt väldigt alerta och springiga) som drog igång honom. Det är i alla fall roligt att se att han tar för sig mer och inte är någon Zeke Mespropp längre.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha ha! Vilken träffande bön! Läste den högt för Peter och han fnyste högt, he he.
Jisses vilken superdrivande drever hussen i huset har! Eller ska man säga jaktidiot? Skönt att han är hemma igen.
Hälsar Mackan

Ewa sa...

bönen borde kompletteras med: ... och hjälp mig ha förståelse för att han helt saknar humor ;-)

Jag och systern hade mycket roligt åt bönen men ingen av karlarna förstod vad det var för roligt med den?!

Anonym sa...

Tusen tack för grattiset! Börjar så smått planera för om man inte borde införskaffa en gammal husvagn till SM, du vet för å kunna va på plats å hålla sten koll hela tiden..... (tror jag döööör om jag lämnar platsen innan allt e över ... å närmsta övriga boende är minst en mil bort)!
Vadå???!!! Nääääeee inte blir jag nervös när jag tänker på det .....för nervös det är nog lindrigt emot vad jag känner *S
Snarare nån form av totalt sammanbrott förestående.... får nog ta tag i min mentala träning ordentligt ;-)
Sååån himla tur att det finns snälla människor som tar hand om vilsegångna hundar och inte bara blir arga på dem. Fast jag tror ju inte att rymlingen kände sig så vilsen ......och hade ju ingen aning om vilken panik han orsakade familjen! Du den där bönen var fin, förstår ju att karlar tycker nog att den e lite löjlig *S