söndag, juni 10, 2007

33...

... grader varmt i skuggan idag. Ingen vallhundsträning under dagtid men Zeke fick ett kort pass här hemma nu på kvällen. Han fick gå (ja just det, gååå - inte trava i onödan) och fråndriva hela flocken - drygt 40 djur - runt några naturliga hinder. Runda en stolpe, passera mellan ett visst par stolpar, så rakt så möjligt mot björken etc. Bagglammen fick ett spel och började stångas frenetiskt mitt i övningen men då kan man i alla fall inte klaga på djurhanteringen... Zeke tittade förvånat på dem men snart kom de knallande lugnt mitt i flocken som om inget hade hänt.

Imorgon är det kurs igen. Kul! Hoppas att det är lite svalare då annars kommer vi att få ha mycket teori.

Tam och Bud har flyttat ut i hundgården på nätterna. Jag tror att de uppskattar det arrangemanget ;-) Jag har använt urtunningssaxen på Bud och någon hundtrimmare blir jag aldrig. Kitty, kom hit! ;-) Jag har säkert klippt ur en hel kasse med hår men det syns ingen skillnad förutom att jag fått en blåsa på fingret av saxen... Det får bli ett successivt projekt, tror jag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

He he, man kan alltid lära sig ;-)
undrar varför du i hela friden tunnar pälsen på den stackaren???
Inte är det väl för värmen väl ....hrrmmmmm hund päls skyddar mot värme OCH kyla, tunnar man ut den när det är varmt tar man alltså av skýddet. Kolla in vilka hundar som ligger mitt ute i solen, jo så klart, de tjockpälsade ;-)
Däremot är det bra att med tät KAM kamma ur ullen som inte behövs på sommaren för att det ska kunna cirkulera luft i pälslagren (lättast att göra på nybadad torr hund som även fått balsam i efter badet, då går det som en dans att kamma ur, på skitig hund är det rätt jobbigt.... ;-)
;-) Kitty

Anonym sa...

Tack snälla Ewa för att du tog dig tid och lyssna och stötta. Det kändes jätte skönt. / Heléne

Ewa sa...

OK, hundtrimmaren - jag ska bada honom och kamma men det räcker inte... tror jag.
Visst skyddar hans tjocka päls när han ligger i hundgården men den fungerar även som en termos när han jobbar - och så kollapsar han... :-(