tisdag, juni 12, 2007

kurs igen och orolig natt

Igår var det dags för kurs igen. Vilket härligt gäng! (Nästan) alla hade gjort sin hemläxa trots att det varit så varmt att det knappt gått att träna och vilka framsteg de gör!
Tuulas Maggie uppförde sig perfekt igår. Lugn, balanserad och mycket lyhörd. Vi fortsätter med att hela tiden ge henne svåra uppgifter som hon inte förväntar sig och hon gissar fortfarande på höger och vänster men hon tar korrigeringarna bättre nu. Där gäller fortsatt nötande av riktiga flankeringar där Tuula inte ska ge några ledtrådar med kroppsspråk och bara lägga ner henne och börja om när hon går åt fel håll.
Heléne och Lexa gjorde också bra ifrån sig. Igår blev det lite stökigt och lite mer fart ett par gånger men det lägger vi inte någon vikt vid nu, eftersom hon inte bär sig illa åt mot djuren. Där gäller att variera träningen med fina flanker på pysch-ljudet, varvat med några flanker ur balans och några steg fösning.
Christine fortsatte med att försöka övertyga Vick om att han ska vika bort blicken innan han flankar. Helt onödigt, tyckte Vick. Däremot startar han jättefint när han flankar ur balans så vi fortsätter att hjälpa honom så. Sedan gäller det att han stannar i balans så att han inte börjar "tom-pendla".
Patrik och Doodels börjar hitta rätt i positionerna nu och då går hon fint! Hon har lite bråttom men hon är mycket lätt att styra upp och hon har inga dumheter för sig - hon heller. Deras läxa är att befästa att hon ska gå lugnt åt båda hållen och henne stannar vi ofta så att hon inte hinner gasa igång.
Anna-Lena fick Lizzi att gå runt lugnt. Lizzi behöver ganska mycket press men då går hon fint. Anna-Lena jobbar jättebra nu och klarade sig helt utan min hjälp i fållan igår. De fortsätter jobba med vardagslydnaden hemma.
Och så Fanny som inte tänt ännu men vänta bara... Igår glömde hon bort att hålla koll på husse långa stunder, hon vände fåren flera gånger och varvade (förstås) det med att springa runt och busa. Dessutom blev hon förtjust i Zeke men det tyder ju bara på att hon är en smart hund ;-)

Bud hade inte någon av sina bättre vaktmästardagar så han blev relegerad och Zeke fick ta över när Fanny skulle vara på fri flock. Jag har en känsla av att jag kommer att få ångra den övningen till helgen när han ska gå luuugnt och fint... :o) Lillehund uppförde sig i alla fall exemplariskt och jobbade frenetiskt för att hålla fåren i närheten av oss....

Efter en sådan där kurskväll är man både nöjd och glad. Hoppas att alla fortsätter utvecklas så här bra - även om jag är medveten om att så här stora framsteg kommer det inte att vara varje vecka. Men "nästan" är ok ;-)

Något som gjorde mig mindre glad var att vi hade en jobbig natt sedan. Det åskade och Tam blir mer och mer påverkad för varje oväder. Bud ligger platt under sängen men blir orolig när Tam vankar omkring. Zeke verkar inte vara så påverkad av åskan men av sina nippriga kompisar. När dessutom Scott Drever morrar åt att de andra är uppe 0ch trampar är samlingen komplett :-( Varje gång Tam väckt mig och jag sagt till honom att gå och lägga sig är han nöjd. "Nu är hon vaken och få ta över vakten här"

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Var någonstans skall Zeke gå lugnt och fint i helgen?
Kram!

Anonym sa...

Var inte meningen att vara så anonym*Ler*
Kram Anita och bc ligan!

Anonym sa...

Suck kan man väl säga om hundar som väcker varandra ;-(
Här kan det räcka med en som i sömnen sparkar till på ngt var i någon annan far upp och undrar "vad var det" och sen e cirkusen igång ;-) Eller som här om natten med fönstret på vid gavel pga värmen och gök FAN höll på med ett ko ko i TVÅ TIMMAR!!!!
Väldigt nära att nån klättrade i träd och vred nacken av fanskapet ....
I morron drar vi till SM ....
inte världens bästa förutsättningar med dålig rygg och så men det känns ändå härligt och vi ska framför allt ha kul!!!
Kram, Kitty