tisdag, juni 19, 2007

kurs igen

Igår var det kursdags igen. Förra veckan fick vi ta det lugnt eftersom det var så varmt men den här gången var det regnvarning. Det blev inte så mycket regn - det tackar vi för.
Deltagarna gör fortsatt stora framsteg och det är riktigt kul att se att de tränat flitigt - och på de saker som vi pratat om.
Vic skötte sig strålande igår. Han klarade att gå runt lungt och avslappnat både i och ur balans. Vi behöver befästa den attityden lite mer innan vi går vidare men det såg verkligen jättefint ut.
Maggie hade inte någon av sina bästa dagar, hon hade satt på sig dumstruten framåt och hade tunnelseende. Det som gladde mig var att hon fortfarande var väldigt lugn i fållan även om hon gissade friskt (på vänster) oavsett vad Tuula sade.
Lexa skötte sig fint men täcker dåligt bakom djuren. När vi tog ut henne i en halvstor fålla blev det bättre och vi noterade att Heléne får vara uppmärksam på vilken reaktion hon får på beröm - ibland taggar det igång Lexa så att hon gör små onödiga rusningar. Henne ska vi testa på en större grupp nästa gång så att hon måste jobba lite mer med flankerna.
Doodles gick jättefint i lilla fållan men fick lite panik när hon kom ut i den halvstora - hon är inte alls van med får som går undan så lätt och hon trodde hela tiden att hon skulle tappa dem. När hon fick fösa mot ett hörn kom det fram ett rasande snyggt driv.
Lizzi och framförallt Anna-Lena gjorde också stora framsteg. Nu kunde Lizzi vara lös i lilla fållan och fick gå runt och balansera upp djuren till Anna-Lena. Hon uppförde sig lugnt och sansat hela tiden men vi får se upp så att hon inte börjar fuska med stoppen igen.
Fanny sprang sig trött efter får igår :-) Nu höll intensiteten i längre och hon varvade små fina upptag och flanker med att rusa, men eftersom hon inte biter utan avbryter rusningarna hyser vi gott hopp. Det vore jättekul om hon tänder till så att vi kan börja träna henne, det syns att det finns fina rörelser där...

Ett riktigt kul gäng är det och direkt när jag kommer in och summerar kvällen börjar jag fundera på hur vi ska komma vidare nästa gång... De sex hundarna är verkligen sex helt olika hundtyper och vi får verkligen ha sex olika modeller av hundträning för att plocka fram det bästa i dem. Hoppas att kursdeltagarna tycker att den delen är intressant också, det är verkligen värdefullt att studera de olika hundtyperna och hur lätt det ser ut när små detaljer gör stor skillnad.

3 kommentarer:

Anonym sa...

TACK för grattiset ;-)
Hmmm inte konstigt att du e trött så som du e igång .... ;-)
Minns en lugn kväll på verandan *L
Förresten, jo då, veranda känslan var absolut med på SM, lugnt, avslappnat lyckorus. Inte klokt vad lite mental träning kan göra ...
Fick riktigt anstränga mig i ringen för att inte gå omkring och se så där "hallelulja lycklig" ut ;-) men fick höra sen att jag trots det sett väldigt lugn och glad ut ;-)
Kram, Kitty

Anonym sa...

Visst är det intressant. Och visst ser vi olikheterna men det är inte alltid vi förstår dom. Du kanske inte ser det men utanför fållan sker också ett intressant resonemang om vad som händer och sker i fållan och hur man kan tänkas handla i ev. svårigheter.
Intressanta diskussioner.
Nu hoppas jag att du tar det lite lugnt. Vilar hjärnan och unnar kropp och själ en avslappnad och skön midsommar. Vi ses på måndag igen. / Heléne

Anonym sa...

Trevlig midsommar!