onsdag, juni 06, 2007

nybörjarkurs och värmebölja

I måndags började nybörjarkursen här på allvar. Vi har haft en upptakt utan hundar men den här gången var det dags att titta på hundarna också. Det här ska bli skoj! Ambitiösa och trevliga förare och olika hundtyper som alla hade som gemensam nämnare att de svarade bra på träning. En av hundarna är inte tänd ännu men det kommer när som helst; hon är klart intresserad och glimtar till ibland. Övriga är tända och verkar ha mycket motor. Men mest kul är det att förarna är ambitiösa och har bra kontakt med sina hundar. Alla fick läxa till nästa gång, hoppas att de har möjlighet att träna trots värmeböljan. Jag ska kolla med deltagarna om det är ok att jag skriver lite om kurstillfällena här i bloggen men en som jag skrivit om förut (och förmodar att jag får göra det igen) är Heléne och Lexa (www.elgemyr.se) som jag inte sett sedan i mars/april och där hade det verkligen hänt saker. Lexa går runt fint och lugnt nu - man kan inte tro att det är samma hund som för tre månader sedan :-) Nu fick de börja lägga in några stegs fösning ibland och det kommer verkligen inte att bli några problem men Lexa blev lite förvånad. Hon har ju bara fått gått i balans länge och nu skulle hon plötsligen fösa... Men som sagt, fösning/fråndrivning kommer inte att bli några problem alls för henne.
Ett riktigt kul gäng är det i alla fall! Bud höll på att få värmeslag av att hålla fåren till hunden som inte är tänd. Nu har hans badbalja kommit fram och jag kommer att köpa en urtunningssax! Sådär kan han inte ha det... Han skötte sig exemplariskt som kurshund annars (de få gånger han behövde ingripa eftersom fåren var i fållan) och Zeke visade lite hur det ska se ut i fållan. Men stackars Bud hade rejält ont i sina tassar morgonen efter :-(

Igår var Gail hit och tränade Nap och Liz igen och förutom att vi tog in fåren i fållan och sorterade så fick vaktmästar-Bud vila. Hon behöver inte ha någon hållhund och fåren fick några lugna promenader - de flesta i skuggan. Det var nästan så att de får som stod i solen i fållan var flåsigare än de får vi tränat med. Så ska det se ut! Jag fick träna på engelskan lite eftersom Gails barnbarn David var med och han pratade hellre engelska än svenska med mig.

Imorse hade jag sovmorgon. När jag gick ut strax efter kl 8 var det 42 grader i solen och inte en vindpust så idag blir det inte mycket gjort, tror jag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj då vilket väder ni har, kan du skicka hit lite ... just nu regnar det och vi ska ha kalas utomhus i eftermiddag ..... ;-)
Kitty

Anonym sa...

Klart vi tränar. Vad trodde du? För mig får du gärna skriva för det gör jag. Tack för den första och väldigt inspirerande och givande först gången på kursen. Ser fram emot flera. /Heléne