tisdag, november 25, 2008

ganska eländigt

Inte många ljuspunkter denna tisdag i november men jag återkommer till dem om jag inte fått skrivkramp nu när jag ska beklaga mig.
Näsan lyser röd som ett julpynt en månad för tidigt. Ögonen har inte bestämt sig för om de ska vara torra och klia eller rinna över så vanligt folk tror att det är hemskt synd om mig (korrekt uppfattat!). Läpparna känns som... här skulle jag kunna skriva ett ord som man säkert kan bli kallad rasist för. De känns väldigt torra och tjocka i alla fall. Jag fryser.
Tandhygienisten kämpade med mig i en och en halv timme. Hon var inte så bra på att ta röntgenbilder och tog många. Ingen blev bra. Efter flera försök kom en annan tandhygienist och letade på en annan modell av hållare och då blev i alla fall bilden bättre. Öm i munnen som bara den efteråt. Sedan fick jag bli röntgad i en märklig manick där man skulle stå stilla och bita i en plastbit och så snurrade maskinen ett varv runt huvudet och den lilla turen kostade 450 kr. Det var i alla fall inte obehagligt. *tummen upp*. Sedan tog tandhygienisten bort tandsten (det var inte heller särskilt behagligt), sedan meddelade hon att den där visdomstanden skulle dras ut (nu börjar det bli jobbigt på riktigt) och seansen avslutades med att jag fick betala. 1350 kr.
Tanden ska dras ut nästa fredag. Där rök den julfesten, förmodar jag.
Hyresgästen ligger på sjukhus med dropp. Hoppas att hon piggar på sig snart.
Försäkringsbolaget har inte reglerat Buds skada ännu. De pengarna skulle jag vilja ha i morgon när det är dags att betala nästa operation.
Förra veckan köpte jag en dunjacka på Tradera. Människan i fråga (säljaren alltså) har mailat att hon skickade jackan i onsdags - ingen jacka synes än, i Norrby.

Något trevligare?
Bud ligger nedanför mina fötter och är omedveten om att det är trattdags igen. Imorgon blir han en Det.
Dagens uppgradering på jobbet ser ut att ha gått bra. Det vore väldigt skönt!
Apropå utropstecken; idag fanns det paket från Halvar i postlådan. Hans bok finns till försäljning på bloggen halvar.wordpress.com och jag köpte en (hm, jag har redan en men den här är signerad med personlig hälsning...) Jag köpte till och med två... Jag började bläddra i den på en gång och fnissade igenkännande åt beskrivningen av en mycket ung hunds framfart, förlåt nerfart, i trapporna. Dunseliduns. Tur att vi inte har någon trapp. I det här huset skulle det låta Dunseliduns trestämmigt. Scott Drever skulle förstås komma lufsande som någon slags eftertrupp.
Inte en tisdag i november på länge nu.

5 kommentarer:

/barbro sa...

Synd om dig...

Själv har jag bett Halvar om fyra (hoppas ingen av de tilltänkta julklappsmottagarna läser, en kan vara möjlig). Har ett eget signerat ex redan, men nu är de ju så billiga så att man kan sprida Ordet. Det uppväger nästan en tandläkarräkning... Nästan...

Anonym sa...

Usch, nu är det synd om dig. Jag känner verkligen med dig. Men tänk på att du uppskattar allt roligt och bra så mycket mera när det varit riktigt illa. Jag kommer en annan lördag och tränar, när du blivit frisk.
Det hjälper väl inte om jag säger att jag fortfarande tycker Zeke är både vacker och trevlig? Och Rom är ju i alla fall mindre.

Anonym sa...

Nu tar vi och lugnar ner oss en smula. Här sitter du och klagar över ditten och datten. (Jo, jag brukar vara in och läsa. Främst föra att se om mina pojk"vänner" sköts som de förväntas.)Har du tänkt på vad små dina bekymmer är i förhållande till vad vår allas vaktmästare (läs Bud) är??
Vad är en röd näsa (köp skoputs. Den är svart.), lite vattniga ögon (det finns uttorkande salvor) och torr mun (drick vatten) i förhållande till ett köttsår i rumpan!? Du ligger säkert nedkrupen i soffan med en ask praliner och medömkan från vänner och bekanta. Själv fick han skamsen gå med en oätlig, stel tratt bakom öronen. Du gnäller över ont i mun och behöver bara ta bort en simpel liten tand för att bli bra. Han, han blir av med hela sin manlighet!!! Du köper varma, snygga kläder på löpande band och han han får ligga på ett kallt, hårt golv. Utan vare sig duntäcke eller sametspläd.
Nej, jah tycker nog inte din klagan är värd att beakta. I alla fall inte om man jänmför. Förstår inte varför matte tycker synd om dig!? Men hur som önskar jag att du kryar på dig. Om inte annat för killarnas skull. De vill ju komma hit till helgen. Och jag är säker på att lite småkrämpor inte stoppar deras framfart i vallhagen. Med vänlig och bestämd hälsning / Lexa.
Ps. Om det nu kan vara till någon nytta så hälsar matte att du ska sköta om dig och hon hoppas på snar bättring. Ds.
;-) (Fast igentligen så gillar jag dig skarpt. Men det talar vi tyst om.)

Ewa sa...

Lexas inlägg behöver kommenteras...
Igår var det minsann mer synd om mig än om Bud. Idag är det omvänt. Igår var han fortfarande en glad hanhund, idag är han en trattförsedd Det.
Men alltså, skoputs på näsan ;-)
och vi har faktiskt golvvärme i det här huset. Normalt till Buds stora förtret eftersom han hellre ligger ute i snön men nu ser han ut att tycka att det är riktigt mysigt.
När det gäller helgen så är jag och hundarna helt överens, vi vill träna. Lite rasslig matte men hon ska ju lära sig av med att gasta och använda visslan istället.
Skönt att i alla fall din matte tycker lite synd om mig, hos dig hade jag uppenbarligen ingen medkänsla att hämta :-)

men jag gillar dig ändå, i synnerhet efter att du berättade hur ett par vantar är ihopsydda - eller var, menar jag...

Anonym sa...

Hmmm, dags för urdragning av visdomstand..... å tycker iaf jag synd om dig. Jag gjorde detsamma vid två tillfällen förra våren och det var väl inte enbart en härlig upplevelse och tid efteråt!!!