onsdag, november 12, 2008

öl, Gustafskorv och retorik

Efter två dagars retorikkurs lyckades jag komma hem innan det var kolsvart ute. Mycket snabbt klädbyte och ut med Zeke - här gällde det att köra igenom honom ordentligt inför helgen. Det blev förstås mörkt snabbt så det blev väl inte någon högkvalitativ träning på långa avstånd men han blev påmind om några saker som kan vara bra att veta
1) man lyssnar
2) man gör som man blir tillsagd dvs går åt det håll människan visslar, alternativt stannar, alternativt går framåt - när hon ber om det
3) när hon visslar det där som betyder höger måste man gå lite längre bort från fåren än man hade tänkt från början
4) när man delar så måste man vänta tills hon har bestämt sig för vilka får man ska ta bort (tar eeeevitgheters lång tid - hur svårt kan det vara?)

Sedan har vi hunnit med att mocka och halma hos tjurarna och fårboxarna är äntligen helt tomma och klara för inflyttning. Nu har jag tagit middagspaus med öl, Gustafskorv och en kopp kaffe innan Bonde söker fru.

Igår var jag, Ewa J och Christine bjudna till Heléne på fika och surr. Kul! Helénes fikabord kan ju ge vem som helst prestationsångest så det är osäkert om jag tänker ta upp stafettpinnen (då måste jag ta semester en hel vecka om jag ska hinna baka så där många sorter) men trevligt hade vi. Lite surr om träning förstås och lite planering för nästa år. Jag hoppas kunna få med mig allihop till IK-2 till hösten :-)

Bud ligger utslagen vid mina fötter och njuter av att slippa tratten en stund. Nu har vi kommit till det farliga läget när man låter honom slippa den ibland och sedan glömmer man att sätta dit den igen. Just nu verkar inte såret bekymra honom alls men det kan ju ändra sig snabbt.

Som ni märker blev det ingen skillnad på retoriken här i bloggen, trots kursen. Jag gillar det här sättet att skriva och ska jag ägna så där mycket tid till planering och disposition så blir det ju aldrig något skrivet. Det var dock väldigt kul att få jobba med en mall för sin argumentation och kurskollegorna var grymt duktiga på uppgiften. Kul!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Inte behöver du ta någon pinne inte. En slät kopp duger bra för mig. Ja, ett glas vatten går också bra. Huvudsaken är närvaron av goa vänner. :-)
Skönt för lille Bud att slippa "tvångströjan" ett tag. Klart vi hänger med ut på IK2-banorna. Kanske dock inte med hund. Ännu i alla fall! Men vi kan väl vara moraliskt stöd eller tjabblande bakgrundsljud åt duktigare ekipage som ni.Lycka till i helgen.
Kram Heléne och Lexa

Anonym sa...

Har vi tur så kan det hända att någon godsak följer med Helène.
Hon brukar skämma bort oss.
Kör hårt i helgen håller tummarna.
Ewa J

Anonym sa...

Du ska inte ändra någonting i ditt skrivande, det är helt perfekt. Du skriver roligt, intressant, lättläst, stavar rätt, riktig meningsbyggnad, jag vet inte vad mera som skulle behövas. Det är jättebrasom det är./Mona

Anonym sa...

Möjligen skulle du kunna ransonera ordet "grymt" tillsammans med positiva ord.DS

Anonym sa...

Nu kom det ett sånt där lustigt ord här igen "pregum" finns säker nått som heter på riktigt ;-)
Jo de där med kakorna, de e lungt, finns fik som säljer hembakat så de e bara å shoppa och sen dutta lite mjöl på bänk och kinder så e de klart ;-) Iiiiingen som märker nått .... ;-)
Lycka till i helgen ;-)
Kitty å flåcken