fredag, januari 06, 2006

Mycket goda nyheter om en hund med ömma tassar :-)

De senaste dagarna har Bud verkat ha ont i sina tassar. Han har inte gjort något speciellt mer än vanligt småjobb i samband med fordring och sprungit och lekt med de andra hundarna, så jag har varit lite bekymrad över vad som utlöst smärtan nu. Det är lättare att acceptera att han har ont när han sprungit mycket, men nu fanns det ingen sådan anledning.
När jag klippte klorna på ligan idag upptäckte jag att han har skadat två bakklor (en på varje baktass, märkligt) - det var bara klospetsen som var trasig, så det kommer säkert att läka på en vecka, men vad glad jag blev! Då har han inte alls haft ont av sina pålagringar, utan bara av en simpel kloskada... Ibland tar man ut elände i onödan :-)

Zeke skötte stalljobbet i morse. Den sanne gentlemannen som trycker bort fåren, står kvar och vänder bort huvudet för att inte trycka i onödan och ser ut som om han vill säga "förlåt, men ni får inte gå hitåt..." Det lustiga är att fåren inte försöker ta sig förbi honom heller. Bud (som snarare säger "kom igen, bara, jag käkar er till middag om ni försöker" ) blir mycket oftare utmanad av får som genomskådat honom och vet att det mest är en kaxig fasad. Men Zeke är häftig... Imorse fick han dessutom träna på att ligga still på sin plats även när jag försvann ur synhåll längre stunder, det gick sådär; dvs. han kom smygande men när jag talat om att det var på allvar och att han förväntades ligga kvar så gjorde han det. Klok liten hund ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul, att följa dig och dina hundar. Zeke är tydligen bara en månad äldre än min Ace. De verkar vara lite lika till sättet! Hoppas vi ses nån gång. Stallarholmen och Mariefred är samma kommun. (Strängnäs). På sommaren brukar det finnas får i min hage, så ni är välkomna förbi.

Anonym sa...

God fortsättning på er däruppe!
15 grader huuuuuuuuuuu så kallt, å vi som höll på å frysa ihjäl hos Lottie igår ;-)
Skönt att det bara var en bruten klo......
Hur mkt/länge vallar du när det är kallt? Vi har rätt halt här så man får ta det jätteförsiktigt för både får och hund. Några brutna ben vill vi ju inte ha ju. Vi åker ju till Teneriffa den 17 för å koppla av och nosa lite på sommar och vår. Men eftersom vi åker med Nellie och Daihms (Somollis) husse och matte så blir det väl mest hundsnack kan jag tro ;-)
Har satt in en massa bilder från träffen om du vill se. Ha de gött och lycka till med kilona, det är tufft just ask me *L