söndag, april 06, 2008

fysträningen har börjat

Om två månader ska Zeke springa i bergen i Skottland och hans matte ska ta sig upp för kullarna utan att få hjärtklappning. Fysträning på programmet alltså!
Zekes 16,5 (hoppsan! nog för att han känns lätt men då har det försvunnit några...) kg ska utökas med ett par rena muskelkilon framförallt på rygg och bakben. Han rör sig lätt och pinnade på riktigt bra bredvid fyrhjulingen idag men det märktes att det var ovant. Mattes väldigt många fler kilon ska minskas med några stycken och hennes ben behöver några riktiga genomkörare. Jag började sålunda med Zeke-träning med fyrhjulingen i långa uppförsbacken. Min egen träning får nog starta med raska promenader på slät mark ;-)

Dagen i övrigt har ägnats åt stillsammare träning. Heléne, Ewa och Majsan var här och vi körde igenom hundarna och diskuterade massor. Kul! Lexa börjar bli riktigt stadig i fösningarna nu, idag föste hon runt hela hagen och blev allt mer avspänd och cool. Det såg kalasfint ut. Hon är inte klar med hämten ännu och blir gärna tight bakom men för övrigt så börjar grunderna sitta fint nu. Tea börjar hitta sin position bakom fåren och glider inte alls upp på sidorna som tidigare. Där ser man vad fokuserad träning kan göra skillnad på kort tid. I flankerna är hon fortfarande seg ur balans men idag jobbade Ewa kalasbra med henne och hon fick aldrig chansen att sura.
Majsan och Rex har också problem med att han justerar sin position. Fort går det också och idag hittade vi en övning som gjorde det lättare för Majsan att se.
Zeke började första fösningen som han avslutade förra veckan; på och gissande, men idag tog jag tag i situationen på en gång och körde mycket korta flanker där vi putsade till dem igen. Sådärja, mycket bättre fokus sedan :-) När jag föste fåren i en kvadrat runt mig hittade jag den här härliga Känslan igen, härligt! Vi avslutade med att han fick dela av ett gäng och fösa iväg dem en bit och då är det förbjudet att kika var den andra gruppen tog vägen... Han är hela tiden beredd på att den avdelade gruppen kommer efter och har dåligt fokus på "sin egen" grupp, men det ändrar vi snart på.
Vi hade en bra diskussion om träning/tävling och förberedelser och det ska verkligen bli kul att följa de här ekipagen i sommar/höst.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fusk att du åker fyrhjuling! Gammal fotbollsspelare som du är borde du väl springa "korta snabba" bredvid Zeke - helt enkelt se vem som accelererar fortast.

Hm..jag sov inte helt bra. Sängen var mjukare och gungade liksom när stora P vältrade sig bredvid mig. MEN!! Jag kände mig inte som 80 slitna år i ryggen när jag vaknade! Tummen upp i massor. Tvärtom hade jag kunnat somna om och sova hela dagen. Förut gick man upp för att slippa ha ont överallt.
Att sängen gungar vänjer man sig nog med.

Ewa sa...

*skrattar* Nog för att jag alltid varit hyggligt snabb, men har du sett Zekes acceleration?! :o) Träningen skulle inte ge honom någonting om han skulle hålla mitt tempo...

Anonym sa...

Tack för en trevlig träningsdag.Får väl stå ut med att du bjöd på första blöta vädret.Men hade vi varit hos mig så hade regnet byts till snöflingor som var stora som dasslock.
Ewa o Tea

Anonym sa...

Usch vilka hemska snöflingor det var hos Ewa J, tur att ni inte var där och tränade. Det är roligt att läsa om hur ni utvecklas och går framåt både hundar och mattar. Kan inte hjälpa att jag blir lite avis, här knallar vi omkring och kan inte träna alls. Just nu vågar jag inte vara borta mer än fyra timmar i taget.
Och Ewa, sluta fuska, du får ingen bra kondition på fyrhjulingen, möjligen bra sitt fläsk./Mona

Anonym sa...

Ber att få instämma mad Ewa. Tack för en bra dag!
Tyckte alla hundar och förare jobbade riktigt kalasfint. Själv är jag riktigt nöjd med fösningen. Hoppas på att kunna göra lika bra jobb med hämten, men behöver hjälp. Vet inte riktigt hur jag ska göra ännu. Men med era erfarenheter och goda råd ska vi nog råda bot på det med. / Heléne

Anonym sa...

Det där med fyrhjuling låter ju perfekt (sa hon som precis monterat springern på cykeln. Och nä, skåne e inte platt när man cyklar ...............
Har du sett Bc tyget i min dagbok ;-) Annars hittar man alltid får tyg, men på symässan hittade jag faktiskt bc tyg. Ska bara komma på vad jag ska göra med det ;-)
Kitty

Anonym sa...

Tror jag också ska ta en sväng med fyrhjulingen... hehe. Skottland låter härligt... måste fixa så jag också kan åka över! Lat-Eva