fredag, augusti 08, 2008

hur var det nu igen med dåliga genrep...?

Hoppsan! Kvällens träning i Bråfors kommer inte att gå till historien som någon av våra bästa. Det började med att jag kaxigt skulle ta ut en ny grupp får från fållan och jag fick tag på fem riktiga apskaft som hellre sprang ner mina knän än vek undan blicken. Att ta bort dem från fållan när de dessutom sprang som galna så fort Zeke rörde sig var inte det lättaste och jag var på riktigt dåligt humör när vår träning började...
Att då börja med en kort fråndrivning och sedan försöka få nämnda apskaft genom malteserkorset med en uppretad förare och en hund som mest försökte rädda situationen var ingen lyckad övning. Gudskelov blev det bättre sedan ;-)
Att dela dem var inte heller någon smart övning men Zeke fråndrev riktigt fint och klarade att hålla dem i ett jämnt och lugnt tempo. Han fick ställa ut dem till några hämt för Tassa, Mick, Lexa och Sid och det skötte han bra.
När vi bytte grupp blev det bättre och efter mycket traggel fick vi dem genom malteserkorset också. Det som gav klart mest med kvällens träning var att jag hittade orsaken till vårt problem i korset; Zeke vill inte komma över på min sida utan tycker uppenbarligen att den kan jag sköta själv. Men när matten har så dåligt tryck att fåren bara står och blinkar behöver hon faktiskt lite hjälp :o) Det får jag se upp med i helgen!
Annars var det en bra träning men det var inte så många av träningskamraterna som var nöjda; stackars Kicki fick en halt hund, Petra var bekymrad över Micks hämt, Heléne hade bekymmer med Lexa inne i fållan... Men det är väl så. Av motgångar finns det mycket att lära. När allt går klockrent lär man sig ingenting ;-)

Idag gratulerar vi Gunnel och Lilleman som vann på Gotland och håller alla tummar vi kan och har för dem när de startar i Nordiska Mästerskapen imorgon. De hoppas nog på att ett bra genrep ger framgång...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ju snällt sagt om Mick och vist håller jag med om att utgångarna inte är katastrof men det är så ledsamt att se att han har tappat djupet samt ALLTID stannar kort! Zeke och du var toppenduktiga som utställare även om Mick tyckte att det var lite jobbigt med en utställarhund med så mycket power. LYCKA TILL i helgen!
Mvh,
Petra

Anonym sa...

Snygg!!, ja inte grisboxen utan Rom förståss, hi,hi.
Ja, inte är vi så värst imponerade av gårdagens tränig. Den tog verkligen fram de sämsta sidorna hund och förare hade. Tur att man inte är så lätt knäckt! Håller tummarna för er. Lycka till!! / Heléne

Anonym sa...

Jag missade tydligen en träning som går till historien.
Inte undra på att Tea vara aktsam och försiktig i helgen.Min flock på 7 tackor höll inte ihop för fem öre.Sprang åt alla håll ett under att hon kom runt banan med dom.
Håller båda tummarna åt dig och Zeke till helgen.
Ewa o Tea

Anonym sa...

Nåå e de nått vi ska gratta till? Ni har väl tävlat i helgen??
Lustig ordverifiering man får ibland .... Omsecdal ... låter väl som nått härligt ställe ;-)
Fin han ser ut lille Rom, Aliss e allt lite avis på att han får va med fåren så mycket. MEN i morgon ska vi valla i alla fall. Håll tummen för att den lilla damen inte blir helt sjövild *L ska se om jag kan ta ngn bild på det.
Ha de gött,
Kitty å flåcken