söndag, augusti 24, 2008

metamorfosen

Zeke Mespropp har förvandlats till Zeke Stålman eller Zeke Skräcken. Det är bara att konstatera efter sju tävlingar på tre veckor. Genomgående är att han skrämmer ski-n ur fåren och får lite panik över att fåren springer så hemskt...


I helgen har vi varit i Storvreta. Fåren var riktigt bra, de avslöjade både hundar med för lite tryck och fick fullständig panik när hundarna tryckte för hårt. Ni fårstår säkert ungefär vad som hände när Stålmannen kom ;-)


Igår skickade jag vänster eftersom draget var till höger. Då blev han tight (otroligt obegåvat!) så jag lade honom och skickade ny vänster - som var ungefär lika tight och då var han tvungen att rappa på eftersom fåren drog som en avlöning. Fångade upp dem långt från det tänkta upptaget men vi jobbade ner dem på linjen och de sprang... Vi knagglade oss runt fösningen och drivningen men vid fållan tog poängen slut. Fåren var alldeles för rädda för hunden så det blev för rörigt även om det var väldigt nära att vi skrämde in dem ett par gånger. 60 poäng utan fålla och delning.


Jag startade ju Rex också. Honom skickade jag höger och han stannade kort så jag fick ge ett stödkommando men sedan gick han fint. När vi kom till fållan fick vi problem - jag hade absolut ingen känsla för var jag hade hunden och slarvade bort en hel del poäng men vi fick in dem och efter hårt förar-arbete fick jag till en delning också. 74 poäng och då tappade vi 15 på fålla och delning... Kul hund och otroligt lättstyrd :-)


Idag var Rex inte lika kul. Han gjorde ett 48-poängsshämt och startade fösningne klockrent men strax före första grinden tvärstannade han och tittade mot publiken. Vi tappade därmed fåren utanför grinden, fick en stoor sväng och tog ner dem på linjen. Efter andra grinden var det plötsligen bara jag och fåren kvar på banan (fåren stod snällt och väntade - på linjen...) men Rex var på utflykt till publiken :-( Jag bröt vid tratten eftersom han var så okoncentrerad. Om jag ska köra honom igen så måste vi ha en bättre plan... Jag såg ingen annan hund som hade så höga hämtpoäng på hela dagen............


Zeke Stålman skickades höger och gick ut fint. Domaren drog fyra poäng för att han var snäv men det förstår jag inte. Däremot stannade han lite kort, vilket visade sig vara helt rätt eftersom fåren startade lite snett när jag korrigerade honom. Sedan tappade vi bara en på upptag och en (!) på framdrivningen. Fösningen kändes oerhört vingling men domaren måste haft en bred linje och tagit hänsyn till att det var dragigt för vi förlorade bara 6 poäng, fullt på drivningen och sedan var det tratten. Rädda får men lite mer kontroll på hunden. Flera försök - vi hade ett fint läge där jag tappade ut ett litet lamm, så där försvann sju till, men på delningen var det inga problem - 10 poäng. Summa 81 poäng, nytt rekord och femte plats! :-) Det trodde jag verkligen inte!



Nu räcker ju inte de poängen till Fårfor Cup men det kändes jäkligt skönt att få ner tempot på hunden och att han gjorde ett riktigt fint hämt. Att poängen räckte så långt var en bra bonus. Nu ska jag kolla kalendern vad vi ska hitta på härnäst.

Här kommer en bild av staketvallar-ligan. Vi var många SDV:are på plats och här är de flesta - men inte alla:

Vi övernattade hos Ann, stort tack för härbärge och toppengod mat!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jamen grattis till att det tog sig på söndagen ;-) Blir säkert ännu bättre poäng på nästa tävling.
//Kitty

Anonym sa...

Tackar själva för trevligt sällskap på lördagkvällen! Hoppas att ni sov gott. Och förstås grattis till fina poäng med Zeke.

Ha det gott
Ann

Anonym sa...

Grattis till nytt "poängrekord". Snart blir det 1:a pris! Lycka till i fortsättningen, Supermannen & du.
Meril.

Anonym sa...

Grattis ifrån tjejerna som fegar och inte går ut och tampas på tävlingsbanan.
Ewa o Tea

Anonym sa...

Stort grattis till framgångarna, det ser väldigt proffsigt ut när du kör hund.