lördag, januari 02, 2010

bored

I'm bored. Bored, bored, bored.

Visst är det härligt med riktig vinter men jag vill träna. Jag vill låta hundarna jobba så att de rullar ihop sig med nöjda grymtande ljud och drömmer så att det rycker i tassarna. Jag vill stå i en fårhage och diskutera träning med mina kamrater och glädjas åt deras framsteg. Visst kan vi träffas och stå i en fårhage och fika men det blir liksom inte riktigt samma sak om man inte tränar samtidigt. Jag vill le så där fånigt så att jag tappar visselpipan och jag vill se att fåren är i fin form.

Nåja, de tiderna kommer väl men nu känns det som jag har varit ledig lääänge och det enda jobb vi ägnat oss åt är att hålla undan tjurar och Rom fick hämta träningsfåren en dag när jag halmat i deras hus (vilket slutade med staketlagning och tolv får på gårdsplanen...)

Vad gör vi istället då? Zeke; han är bara glad. Glad och morgonpigg men det är han alltid. Kombinationen är lite jobbig men han är ganska oförarglig med sitt kråmande så fort jag vänder mig i sängen på morgonen.
Rom; han vallar kattungar. Och så brottas han med Zeke och han studsar fram på sina långa ben. Får han en chans står han utanför tjurarnas lösdrift och eyear dem. Han har överskottsenergi...

Jag? ja, jag jagar juveler i Bejewelled Blitz och hänger på Facebook. Igår satte jag in årets räkningar som ska boföras i en pärm. Kors i taket! Tack och lov har jag några kamrater som skrivit roliga, trevliga och påhittiga sammanfattningar av året som gick, som jag har roat mig med att läsa. Dagens inköpsresa till stora staden Borlänge var ingen stor succe, men fåren fick i alla fall hem mineraler. Nu väntar lite pyssel med djuren ute och sedan får jag väl roa mig med att byta i kattlådan. Ja som sagt, jag har tråkigt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är också uttråkad och vallsugen och kamratträningsugen. Vi måste råda bot på det. Snarast!!! Kan du ringa Kung Bore??? / Heléne

Anonym sa...

Här är en till som är uttråkad och rastlös !!
Inte bara en förresten. Madde och hundarna har också stor abstinens efter vallträning.
Till och med vi har för mycket snö !
Hoppas på bättre tider snart.
Kram från Anita

Anonym sa...

Här också en till som saknar träning med er. Lilla Irja kan jag köra lite på stallplanen,men man vill ju ha fler omkring sig. De som har hökögon och ser allt.
Jag vill också gå med ett leende år.
Ewa,Tea & Irja