tisdag, juni 15, 2010

en liten försmak


Det kommer en längre reseskildring senare. Tills vidare får ni hålla tillgodo med en bild av Zeke, får och horisonten...

Kortversionen av reseskildring:
Vi har haft det underbart! hela dagarna fyllda av träning, mat och sömn, samt ett och annat hysteriskt skrattanfall. En enda dag med regn och vi lyckades till och med få lite osannolik solbränna. De flesta dagarna har varit småkyliga och det var bara de första dagarna som var riktigt varma. Som de träningsidioter vi är så var det förstås perfekt. Både får och hundar orkade bättre när det var lite svalare.
Boendet hos Angie och Kelvin var perfekt. Eget hushåll i ett härligt hus där hundar är välkomna. Nära till olika träningshagar och våra värdar såg till att det alltid fanns får där vi ville ha dem. Tack vare uppförsbackarna upp till hillen har vi dessutom blivit lite vältränade - det gick inte fullt så tungt att gå upp de sista dagarna ;-)

Hundarna har skött sig bra. Rom har lärt sig maaaassssoooor! Nu hämtar han genom grindhål och fortsätter springa trots att fåren inte är synliga, han har lärt sig att hålla reda på sin egen långa kropp samtidigt som han skulle styra får i de branta backarna, han kommer in väldigt mycket bättre i delningarna och framdrivningarna går att styra... ja, han har verkligen vuxit de här veckorna.
Zeke har av naturliga skäl inte haft samma utveckling men han har jobbat bra. Långa hämt och lockbacker och grindhål och jag är fascinerad av hans fysik. Förutom sista dagen har han varit oförskämt pigg i kroppen. Sista dagen var till och med han stel och trött ;-) Naturligtvis har han fått hämta i starka drag och sista dagarna fanns det ingen tillstymmelse till att stanna och dum-eyea. Fantastiskt, men tyvärr drar jag inga glada slutsatser av det. Det har hänt även tidigare år att problemet verkat vara löst för att sedan återuppstå på ny plats. Nåja, han har skött sig fint.

Övriga sex hundar har också gått fint men det återkommer jag till i den längre versionen.

Den här resan blir troligen känd som Bilresan. Allt har fungerat ypperligt men man kan säga att paniken var nära när Caddyn brakade ihop på motorvägen dagen innan avresa. Som ni förstår så löste det sig. Det finns alltid en Plan B. Det gäller bara att komma på den.

Nu blir det jobb några dagar och nästa vecka är jag ledig igen. Kurs i fyra dagar i klubbens regi. Härligt!

3 kommentarer:

Heléne sa...

Låter fruktansvärt tråkigt, hemskt trist och...............
ALLDELES UUUUNDERBAAART!!!!!!!!!!
//Vi som inte fick vara med :-(

Anonym sa...

Instämmer med Heléne, fast jag vill nog inte dit, skulle aldrig orka. Roligt att läsa om hundarna och att de lärt sig så mycket. Jag väntar på den långa versionen./Mona

Anonym sa...

Du verkar ha haft det underbart!
Det är du väl unt.
Ewa,Tea&Irja