torsdag, augusti 04, 2011

pustar och flåsar

Ikväll kom Sarah och Gråå och vi tog lite nya tag med delning, jobba på rätt grupp, drivning och ta styrning även när det är emot den grå mannens instinkter... Jobbigt, jobbigt! Vi pratade också lite om hur jag rekommenderar att de ska lösa problemet som blir allt mer uppenbart - han tar ingen press, den grå. Han smiter undan, den lilla typen... Jag skulle vilja lägga lite prio på det nu - Sarah skulle tänka på saken och jag är ganska övertygad om att hon snart tar tag i saken.

Efteråt hade jag ångan uppe så jag skickade Zeke på ett hämt från gamla hagen till nya. Han skulle gå igenom staketet och sedan trycka djuren genom grindhålet. Det skulle jag inte ha gjort... Eller så var det bra, man kan säga att några brister blev uppenbara. Typ att han stannade flera gånger på vägen ut, han blev tryckt av hjälpen han fick, han styrde inte alls mot grindhålet - som jag visslade - utan trodde att han visste, han vände djur och han vände inte djur när han skulle... Vi gick till baggarna i träningshagen och körde ett riktigt hjärntvättspass och minsann - släppte det inte lite i huvudet på slutet :-) oj, vad vi måste jobba med det ett tag nu...

Rom fick ett likadant hämt, han tog hjälpen bättre men tyckte förstås att det var väldigt konstigt att fåren skulle ge en omväg genom ett grindhål. Sedan skulle han runda traktorn på framdrivningen och det var inte heller helt enligt hans egna idéer men det har blivit mycket bättre. Han fick också en genomkörare i träningsfållan med att trycka djur rakt i draget och jobba på rätt grupp, stanna/byta riktning även när han skyndade sig för att stoppa djur och så vidare... Pust! jag blev andfådd men det var ingenting mot grabbarna som flåsat efteråt så att jag trodde att det skulle bli imma på fönstren.

2 kommentarer:

Helénes klotterplank sa...

Ha,ha Tror du de har en liten grundträningsfålla i Dk. Ser ut att vi inte kommer längre ha,ha,ha
Skräddars

Ewa sa...

hm, vad ska vi till Danmark och göra som behöver vara i små grundträningsfållor för att få ordning på våra fyrfota kamrater... javisst ja, billigt vin var det ju :-)