torsdag, juni 28, 2012

ner med en duns

Ett par dagars IK-2-tävlande i Knivsta kunde verkligen ta ner en på jorden. Rejält! Igår fick jag bara plats med Rom och jag hade ganska höga tankar om hans chanser innan, men ut på banan ploppade fyra popcorn-får som... hade ganska bråttom ;-) Vi lyckades fullfölja men jag svängde för tight vid båda grindarna så det var inte många poäng kvar.
Idag startade Zeke först och jag förstod att vi behövde lite tur och mycket broms. Det hade vi inte. Han hade i och för sig en skaplig flock men de kom skenande mot hämtgrinden långt innan han var uppe - vilket i alla fall ledde till att han skyndade sig runt istället för att stanna kort :o) och när det har börjat så, är han inte alldeles lätt att tas med... På fråndrivningen tog han inte ett enda vänsterkommando så jag valde att kliva av efter ett par rejäla krokar.
Sedan var det Roms tur. Gråa springiga får igen som han aldrig fick något grepp om och inte jag heller. Krokigt och trickigt och när de var vid första fråndrivningsgrinden bestämde sig unge mannen för att hämta dem "kosta vad det kosta vill" så han korsade djurens väg och fick dem i sken tillbaka mot delningsringen. När vi dessutom trilskades med nästa grind var poängen och den dagen slut. Suck!
Så; vad var det egentligen som var så svårt? För somliga var det inte svårt alls... Men dragkänsliga hundar med ett mått av "kan-bäst-själv" fick det kämpigt. Det var ganska ordentliga drag i samband med båda fråndrivningsgrindarna och djurgrupperna var ojämna. De vita verkade lugnare men var å andra sidan inte lätta att dela, de grå var mer flyktiga. Sedan fanns det också ett gäng som ställde upp sig mot hundar (jag hade bara en av dem). Ingen kritik till arrangörerna; de berättade innan tävlingen att de skulle hålla ihop grupperna så att det skulle vara lugnast för djuren och att det innebar att grupperna skilde sig åt en del. Men det är ju så; ibland behöver man lite tur och den hade vi lämnat hemma.

Eller för resten; hemma var den inte heller. Hussen har ramlat och brutit nyckelbenet. I morgon ska han in och opereras eftersom det är en lös benbit i axeln. Dubbelsuck!