söndag, juni 10, 2012

osorterade tankar om sortering

Arbetslägret fortsatte idag med röjsågen under resten av staketen. Nu ska det väl vara i ordning ett tag igen.
Efter diverse annat trixande bestämde jag mig för att det var dags att träna lite framåt kvällen när det var svalare. När Marie och Sarah var här igår konstaterade jag att jag och Rom var hyggligt ringrostiga på sortering så det fick bli dagens mission.
Ungtackorna har gula öronmärken och de är elva stycken. Målet var att sortera ut minst fem av dem, från tackor med lamm. Totalt är de ett femtiotal. Mitt i min första sortering kom kalvarna och ville se vad vi gjorde - det blev lite svårare med dem mellan flockarna, men det fick gå det med ;-)
Rom hade sju ungtackor kvar när vi var klara, Zeke hade fem :-) Riktigt roligt var det och tydligt att det behövdes lite finputs innan det fungerade. Det blir mer städat och ordnat med Rom, när jag sorterar med Zeke har jag lättare att chansa lite - jag vet ju att han kommer in som ett spjut om det behövs. Jag upptäckte att Zeke läser mina rörelser bättre än han tar kommandona. Jag har några ticks för mig med händerna som han har full koll på ;-) Jag fick börja om några gånger med båda två, men det kändes bra.

Vi växlade med lite nötvallning och båda hundarna var ordentligt möra efteråt. Glädjande var att Zeke inte var tröttare än Rom, det borde betyda att han är frisk och fräsch? :-) Nu hoppas vi på det och på fredag styr vi kosan mot Åtvidaberg. Då är det dags för tävling igen. Rom har nummer ett på lördag så efteranmälningar mottages tacksamt ;-)




Inga kommentarer: