söndag, oktober 07, 2012

hemma-söndag

Oj så skönt. Vaknade till när Hussen åkte till skogs, somnade om och vaknade utvilad bra mycket senare. Skulle röja av det värsta i detta mycket skitiga hus men det gick trögt med städningen, det var SM-blogg och facebook och wordfeud och allt möjligt som pockade på uppmärksamhet istället. Sent omsider var huset om inte rent så i alla fall bra mycket bättre och jag belönade mig själv med en promenad och lite träning.
Zeke tränade hämt (nej, jag har tydligen inte riktigt gett upp ännu), eller i alla fall "ta sig runt får lös och ledig i huvudet". Jag har väl inget att förlora på att prova lite till, vi har backat och hämten är numera 50-100 meter och allt fokus är på hur han tar sig till andra sidan. Blir han vid drar jag in honom, börjar han smyga och tramsa bryter vi och gör om. Nej, jag tror egentligen inte att vi kan lösa problemet men det blir knappast sämre och det blir också träning utan att jag är arg och måste hålla i honom som en tok. Vi har med andra ord ganska trevligt :-)
Rom fick en riktigt svår övning. Så till den milda grad svår att jag blev riktigt irriterad när han inte löste den på sjunde försöket heller... Vi började med tre får och femton meters avstånd till resten av flocken. Vi klarade övningen med nöd och näppe med tio får och trettio meter. Men vi klarade den utan att göra den FÖR enkel. På köpet fick jag en hund som ett tag trodde att korta högervisslan var pressfylld och obehaglig och att han var helt oförmögen att stoppa djur som sprang ihop. Mattens timing där var tydligen inte så bra... Men till slut gick han korta höger-rörelser utan att titta på mig och han höll djuren där de skulle vara. Pust!

Sedan var det dags för fika med släkten. En trevlig stund där Gustaf, Scott och Bud fick stå i centrum. De gör sig bra med ettåringar och roade lilla Linn så gott de kunde. Scott försökte förstås stjäla resterna av tårtan i ett obevakat ögonblick, men det är ju som vanligt när det gäller honom.

2 kommentarer:

Helénes klotterplank sa...

Låter som en bra, klurig och god dag! Bra att du inte slutat fundera i Zekes hämt. Klart dom går att förbättra om bara ork, tro och tålamod finns. Han är ju inte helt obildbar!!! ;-) Lilla Rom fick en klurig dag, läser jag. Men han/ni löste det ju!! Åsså lite god tårta på slutet.

Anonym sa...

Nu finns bild på jeansen i bloggen. :O Gissa hur tonnisaktigt det känns! Men det är för DIN skull EWA!
/Mackan