onsdag, oktober 24, 2012

säsongsavslutning

Nu är vi färdigtävlade för i år. Vi avslutade med en liten turné till Vingåker och Lekeberga. NN-2 på fredagen för båda hundarna och IK-2 för Rom lördag och söndag.

Nöttävlingen visade sig vara tung. Under torsdagens tävling (som vi inte var med på eftersom jag var borta med jobbet) hade flera fått tid ute eller poäng slut i framdrivningen och då låg hämtet först :o) Hu! Zeke startade som nummer två så vi hann inte se så mycket heller med fick lite tips från sjyssta kamrater. Eftersom första hunden dessutom fick slut på tid eller poäng i fråndrivningen så var det bara att köra på. Zeke gjorde det bra. Stannade kort eftersom jag skickade honom i draget mot djurkärran och fick bara 13 på utgången, sedan hade vi ett klockrent upptag och en stor banan på framdrivningen där han inte styrde upp. 13-10-10 gav 33 p på hämtet. Sedan gick han bra. Tappade en (!) på den tunga fråndrivningen, tre på drivningen och två på delningen eftersom jag tog in honom i en för tight lucka, fullt på lastningen och 10 på helhet. Summa 117 och det visade sig räcka till en andraplats efter Barbro och Bly som även vann på torsdagen.
Rom däremot fick något slags hjärnsläpp. 15-4-4 på hämtet talar väl sitt tydliga språk. Djuren gled i sidled och han styrde inte upp över huvud taget. Sedan hade han bara trassel på fråndrivningen och vi hann precis med delningen innan tiden var ute. 40 poäng är ju någon slags bottennapp, men det räckte till en tiondeplats.

Sedan åkte vi till Lekeberga för att låta Rom tävla IK-2. På lördagen var det riktigt svårt. Ganska långt hämt där många rutinerade hundar skar, sned framdrivning, en triangel med stora drag vid båda grindarna... ja de hade kunnat ställa en liten holme eller ett stenröse på banan så hade alla Roms svårigheter eller fällor funnits där ;-)  Fem djur i grupperna varav två märkta och vi skulle dela bort två omärkta. Vi hade en stor banan på framdrivningen och missade båda grindarna men någonstans tyckte jag ändå att han gjorde det bra. Han orkade lyssna trots att det var mycket drag och jobbade på. Eftersom våra två märkta djur hela tiden var i varsin ände när vi skulle dela hann vi inte med det, jag flyttade om dem hur många gånger som helst men de märkta var hela tiden i varsin ände och då är det svårt att dela bort de omärkta... 46 poäng var ju ingen höjdare men det kändes ändå rätt ok.

På söndagen var det rak framdrivning, mindre drag på banan och fålla och singling på slutet. Rom stack först ut bakom en holme vill vänster och vi fick starta om eftersom varken jag eller domaren visste om han hittat de förbrukade djuren som gick av precis där. Det hade han inte fick jag veta efteråt. Skickade höger för att inte riskera att få honom bakom holmen igen. Banan på framdrivningen igen men inte lika stor ;-) 34 på hämtet. Avdrag på utgång och upptag men jag skulle nog hävda att han startade djuren rakt så jag var inte riktigt med på dem. Sedan tuffade han på fint, jag styrde innanför krossgrinden som så många andra men det är inte hundens fel, hade ett litet stopp i fålla in och fick en knasig väg till singlingen som därmed gav 8. Totalt 72 och fina vitsord från domaren "mycket effektivt och bra" och "hund=gilla" :-)

Det kändes som en helt ok avslutning på säsongen. Inga fantompoäng men med grindmissar och dåliga framdrivningar blir det inte mer. Däremot har Rom gjort stora framsteg under året. Han hanterar sina svårigheter så mycket bättre och vi vet precis vad vi har att jobba med.

Det kommer bilder och mer summering senare...

Inga kommentarer: