lördag, februari 24, 2007

Dåligt flås

Idag har vi tränat lite igen. Det är fortfarande lugnt i lammkammaren och den lilla prinsessan Juliet blir allt mer kavat.

Heléne och lilla Lexa (http://www.blogtown.se/blog.php?id=tyra) var här och Majsan tränade Rex lite. Lexa fick en lite taskig start; fåren ville inte alls gå hos hennes matte och stjälpredan Bud var i högform och stökade till det för oss ibland. Men trägen vinner och idag blev det inget kaos och framför allt så balanserade Lexa upp fåren till Heléne riktigt bra idag. Till och med så bra att jag sade att Heléne kan börja hålla sin kant och inte svänga med när Lexa kommer för långt upp på sidorna. Idag hände det bara en gång så det går verkligen framåt med stormsteg. Hon är cool, Lexa och sådana hundar gillar ju jag. Även om det stökar till sig så håller hon huvudet kallt, det gäller bara att ge henne bra förutsättningar så blir det riktigt bra.

Men sat-n vad jobbigt det var att pulsa i snön! Ibland (ganska ofta) hamnade vi ute i en del av hagen där det var djupare snö och jag blev alldeles slut av att pulsa där, i synnerhet när vi pulsade baklänges... Att stå still och vissla gör att man får dålig kondis, det är helt uppenbart! Jag planerar att hålla nybörjarkurs så kondisen lär bli bättre framåt våren.

Heléne tog även några bilder av Lillehund som också fick träna lite. Idag var han back in business och uppförde sig helt ok. Ibland glömmer jag bort mig och berömmer något som gör att han avbryter precis den rörelsen som var rätt, men vem vet - det kanske betalar sig i slutändan? Det var skönt att se att den gamla vanliga Zeke var tillbaka. Lipande hundar klarar jag mig utan. Det räcker så bra med Bud som har stenkoll på när det kommer ekipage där han behövs men när jag inte har riktig koll på honom och gissa om han utnyttjar situationen?! Idag gick han ut och förjade fråndriva i mycket raskt tempo innan vi ens hunnit av gårdsplanen... *grrrr*

Här är några bilder av Lillehund från idag, fotograf är Heléne Elgemyr:
















1 kommentar:

Anonym sa...

Fick ett svärord till bokstäver idag ;-) hevskoix, kan säkert vara användbart. Funkade inte alls här igår, var tomt i word verification rutan men de hade väl slut på letters *L
Skrattade gott åt ditt nya ord
själpreda, ska lägga det på minnet...sånna har man ju emellanåt *S
Fina bilder, blir lite avis på dig att du kan lägga in flera bilder på en "sida", jag kan bara lägga in en i taget.
Ha de,
Kitty