måndag, februari 12, 2007

penicillin

Zeke har varit till veterinären idag med befarad urinvägsinfektion och vi fick våra farhågor besannade så nu ska han äta penicillin i tio dagar. Förmodligen är det elake Tam som inte låter Zeke ligga varken i kojan eller på deras andra liggplats, jag har sett att Zeke ligger ute i snön mycket och nu har det ju varit kallt... Stackarn som måste dela kupé med en sådan elaking... Tyvärr är det ingen av de andra hundarna som kan vara i samma hundgård som Tam eftersom det då är risk för blodvite så vi får hoppas att det här lugnar sig och att Tam kopplar av sitt eviga vaktande...

Vi har pratat om att bygga ett hundhus och göra om hundgården så att det blir fyra avdelningar istället för två. Då ska alla ha sitt eget krypin och golvvärme. Frågan är bara när det kan bli av... Det här kanske skyndar på byggprocessen?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vaaaa! Ligger inte han på en hög pedistal klädd i ljuvaste fårskinn under en värmelampa??
Det har jag alltid trott.
Hi,hi
Stackars Zeke. Hoppas han kryar på sig.
Har hört att sängen tätt intill matte är bra medicin för just hans bacill.
Heléne

Ewa sa...

Han skulle absolut trona på en hög piedestal med fårskinn (lammskinn hade jag tänkt mig)om det inte vore för att Tam Persson tar alla Zekes platser :-(
Värmelampan måste tyvärr lammen snart ha om det ska fortsätta vara kallt, då prioriteras t.o.m. Lillehund ner (bara så länge lammen är pyttesmå förstås) ;-)

Usch ja, stackars liten. Han sover gärna under min säng men har säkert inga invändningar mot att få sova jättenära matte. Tyvärr tror jag att jag skulle vakna med Tam bredvid mig istället...

Anonym sa...

En koja till kaske i samma hundgård? Eller kan inte Zeke dela bo med de andra så får elakingen bo själv? (det här har du så klart redan själv funderat på och förkastat av någon anledning *L).
På människor brukar de ju säga att det inte blir nån urinvägsinf utan en bacillusk, alltså inte bara av kyla. Kanske din förkylning har spridit sig (huga, håller oss på avstånd *S). Hmmm en annan fundering, han kan väl få en varm rock på sig så fryser han ju inte.
Det har vi på Culan när det är kallt ute för han äter ju upp allt man ska ligga på ;-) men rocken låter han va iaf ;-)
Här är nog nån plus (jipppieeee) faktiskt nu på morra för det låter som om det är nått blött som faller ... får väl se när det ¨ljusnar ;-)
Kitty å flåcken

Anonym sa...

Hej Ewa
Jag har jobbat så jag har inte hunnit läsa bloggar på flera dagar. Så fin Zeke är både på filmen och på fotografiet, där han ler så vackert. Får han bara äta sin penicillin och sova hos matte så är han snart OK igen./Mona

Anonym sa...

Oj stackars Zeke!
Kanske täcke och yllebyxor vore nåt.
God bättrings kramar till Zeke!
Kram Anita!

Anonym sa...

Till Zeke!

För det första:
en himla bra film, du är ju snygg ju och valla kan du ju också!

För det andra:
Jag har nu läst hur du har det. Kan du se till att få skicka iväg den där Tam till något träningsläger någonstans? Vallning?Agility eller något annat intressant?
Jag ska fundera på en plan på hur du ska få plats bättre. Egenligen borde det finnas plats i närheten av husse och matte?

Vänliga tasstryck från Lady Grace