tisdag, februari 20, 2007

Fettisdag

Jag gillar semlor och idag har den första för året inmundigats. Mums! Mammas hemgjorda är förstås bäst men jag är inte sämre än att jag kan uppskatta även det näst bästa. Dagens var en äkta köpesemla med massor av luft, socker och grädde :-)
Det kan man behöva för att bättra på fettlagren eftersom kylan slagit till igen. -18 nu på kvällen och tackorna börjar se sprickfärdiga ut. Det är väl typiskt om det ska bli kallt igen när det börjar komma lamm... Hoppas det hinner slå om igen innan de kommer igång, annars finns det ju värmelampa att tillgå om det behövs. Vi har fått lamm i -24 förut och då ägde jag ingen värmelampa så förutsättningarna är i alla fall bättre i år.

Kanske håller Zeke på att bli sig själv igen? Eller så har jag efter veckans dos av hundprataren Ceasar på teve skärpt till mig själv? Han har i alla fall inte varit fullt så bombad igår och idag så jag hoppas att hans sämre jag har gått i ide för gott igen. Idag kom jag från jobbet i vad som borde vara normal tid och då var det ljust ute när jag kom hem. Härligt! Jag avhöll mig från både träning och promenad eftersom det redan då var rackigt kallt. Det innebar att kvällen blev jättelång - skönt och ovant!

Inga kommentarer: