söndag, februari 04, 2007

trötta

Jag, Zeke och våra träningsfår har varit på träningshelg i ett ridhus tillsammans med sju andra glada klubbkamrater. Vi som tränade blev drillade av Peter som gav råd och peppade med otrolig entusiasm. Vi var toppennöjda med både arrangemanget (tack Maria och Anders för god mat), fåren och utvecklingen på hundarna. Både jag och Zeke är riktigt möra ikväll och det kommer att bli en tidig kväll. Tyvärr är skrivaren lika trött trots att den vilat hela helgen, så det tar förskräckligt lång tid att skriva ut kallelserna till årsmötet som måste iväg. Sedan blir det sängen direkt!
Tillbaka till kursen. Igår fick jag jobba med Zekes tempo och när jag visslar stopp och framåt får vi till ett riktigt härligt flyt. Han känner ju våra får så väl och de känner honom och då hamnar han lätt lite nära och han rör sig onödigt snabbt. Dessutom fick jag testa att vara mycket snabbare med kommandona - kontrollidioten Ewa har lätt för att sega till det...
Idag har vi gått en trixig bana två gånger, tränat lastning i transporten och fortsatt jobba med läxan från igår. Zeke var förste hund ut så han fick jobba på en hel del för att få in dem i transporten - sedan gick fåren gärna in självmant - och det var härligt att se att han fattade vart de skulle och tryckte på rätt ställen.
Dessutom fick jag kul tips med att få till tempot i utgångarna. Lillehund är ju så rackarns förutseende att han lätt stannar upp eller blir seg i utgångarna men idag fick jag ett verktyg som jag tror på. Annars har han plockat bort får från människa, hund och sarg och det blev jag glatt överraskad över. Han är så härlig att köra, han vill så gärna göra rätt och han behandlar fåren så himla bra!
Nu har skrivaren inte så många ex kvar så nu stänger jag avdelningen för idag, mer info kommer.

Inga kommentarer: