torsdag, mars 08, 2007

Ha, nu vet jag hur man gör!

Om man bokar in att man ska åka bort så lammar tackorna som på beställning. Kvällens planerade revision av vägsamfällighetens finanser fick skjutas upp till nästa vecka eftersom en av ungtackorna äntligen klämde ur sig två fina och pigga lamm. En liten tacka som jag hjälpte till att dra ut (behövdes inte men jag tyckte att hon kunde få lite hjälp när jag ändå var där) och en och en halv timme senare kom det en liten bagge också. Mamma Får tar väl hand om sina små och har varit en exemplarisk mor trots att det var första gången hon fick lamm. Skönt när allt fungerar så bra.Det här är tacklammet, broderna ser nästan exakt likadan ut men hade inte hunnit snygga till sig så att han gjorde sig så bra på bild ;-)

Apropå mammor så är det på det här viset: Min mamma är en otroligt snäll och hjälpsam människa - det är knappt man kan tro att vi är släkt ;-) Hon åker hit (1,5 mil enkel resa) varje dag (i lamningstider) runt lunch mellan alla sina andra aktiviteter och kollar att allt är ok med fåren. Att hon dessutom lämnar hembakta semlor i vårt kylskåp gör ju inte henne till en sämre människa. Ska det köras hö eller mockas ut djupströbädd eller fixas staket så står hon och Rex på gårdsplanen... Hon är helt enkelt en fantastiskt bra resurs och en förutsättning för att vi ska kunna ha lamm trots att både jag och hussen jobbar heltid på annan ort.
När det gäller de numera riksbekanta semlorna så behöver hon ju hjälp med att äta upp dem när hon nu bakat en hel sats trots att hon är ensam i sitt hushåll :o)

Ska ni hälsa på henne en semmeltisdag så spelar hon boule på förmiddagen och ibland bowlar hon på eftermiddagen ;-)

En annan sak som gjorde mig på gott humör häromdagen: När jag handlade mat (oerhört tråkigt så jag var inte på särskilt gott humör) hittade jag Svarta Katten-påsar - ett av mina absoluta favoritgodis http://www.fazerkonfektyr.se/camps/saltakatten/info.swf för 5 kr per påse (istället för cirkus 17 kr som de brukar kosta) !!! Glada miner utlovas! Jag köpte fyra direkt och överväger att passera affären igen ;-)

Inga kommentarer: