torsdag, mars 01, 2007

simply the best och ett försvunnet snöre

Inga nya lamm idag (i alla fall inte ännu) men ett stycke historia har skrivits ;-)
Zeke har gjort sitt allra första riktiga jobb med tjurarna idag! Han motade dem när vi mockade och inte en enda av dem gjorde några försök att utmana eller gå emot honom :-) Zeke själv tyckte att det var lite läskigt att ha lastmaskinen bakom rumpan och kikade förskräckt på den ibland men när han tittade på tjurarna så var det med stadig blick... *gillar den hunden*

När vi skulle ha in ny halm bytte vi hund till Tam eftersom tjurarna blir väldigt uppspelta. Zeke blev ohyggligt sprallig efter mockningen - någonstans tror jag att han förstod att han hade gjort något riktigt bra och det fanns ingen anledning att utsätta honom för fem spralliga tjurar som vill busa med en rundbal halm. Tam skötte sig exemplariskt, han också. Han håller tjurarna på skrapgången så att jag får rulla ut rundbalen och fördela den över ströbädden.

Jag har varit med om något märkligt och obehagligt idag också. Jag hade beställt ett snöre till visslan från Lottie på Somollis kennel och idag kom kuvertet. Dock innehöll kuvertet bara en tom plastpåse och nu undrar både jag och Lottie: Var i helv-e är mitt snöre? Har någon tagit det och lagt tillbaka påsen i kuvertet? Har det ramlat ur någonstans (med var i så fall, brevet har ju inte varit på några avvägar?) Obehagligt är det men jag hoppas att vi får någon naturlig förklaring, annars beställer jag väl ett nytt. Och skickar reklamation till Posten.

Här kommer förklaringen till mysteriet "Tre semlor". Några av er uppmärksammade att Den Otroligt Snälla Modern hade ställt tre semlor i vårt kylskåp och vi är två personer i det här hushållet. Vem skulle ha den tredje semlan? En oväntad gäst? Zeke?
Jag tror helt enkelt att Den Otroligt Snälla Modern vet att jag är dubbelt så förtjust i semlor som Hussen. Alltså två till mig och en till honom. I alla fall har jag ätit två... ;-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske tur då att hon inte lämnade 4 semlor ;-)
Säg till när hon ställer dit ett gäng igen så kommer vi *L
Ha en fin helg
Kitty
ps yes vi har barmark i halva hagen nu så gissa vad vi ska göra i helgen ;-) ds

Anonym sa...

Hej Ewa

Resultat från mitt test, saxat:
-Du är bokhyllan BILLY i mörk fanér!
..mer citat:

Relationer
Bokhyllan BILLY passar bra tillsammans med diskstället GRUNDTAL. Hittar du ett diskställ, tveka inte utan gift dig på stubinen.

Men vi är ju redan gifta!!;-))

I morgon ska jag flyga till Malmö men har just sett att "mitt" flygbolag gått i konkurs och ställt in...suck!! Mitt nattjobb blir att hitta ett flyg så att jag kan vara i Malmö om exakt10 timmar!

Hälsa Drevern från Lady Gräs

Kicki

Anonym sa...

Hejsan!
Hur har det gått med snöret har det kommit till rätta?
Kram Anita!
Duktig Zeke!