lördag, mars 10, 2007

lamm mm

Ett riktigt grabbdygn än så länge. Inatt hade en tacka lammat när jag var ut och eftersom hon hade juverinflammation i höstas (efter att hon blev betäckt, annars hade hon gått till slakt) var hon markerad med varningstriangel och jag kollade upp att lammet verkligen fick mat, så det blev några timmar ute mellan två och fyra när man egentligen ska sova så gott... Tack och lov fick hon bara en så det var inga problem med den skadade (?) juverhalvan. Här är den lille grabben - nummer sju ordningen: Idag på förmiddagen kom Chrissans matte och husse och verkade henne och när det var klart tittade jag till fåren och då hade en av ungtackorna lammat ute. Två små pigga krabater, också baggar:

Den ena ser ut som han har ett kors i pannan, funderar på om han ska heta Jesus. I så fall får den andre heta Den Helige Ande ;-)

Vi får se om det tänker bli några fler idag. Jättehärligt är det i alla fall att även ungtackorna tar bra hand om sina lamm och att alla tackor sköter sig exemplariskt än så länge. Jag och mamma har märkt de fyra äldsta lammen och snyggat till de tackor som behövde göras ren efter lamningen så vi har haft lite pyssel. Idag hade mamma med sig en kladdkaka så vi har fikat också :-)

Inför kvällens melodifestival tippar jag att The Ark vinner men jag inbillar mig att både Måns och skolfröken-Marie kan bli farliga konkurrenter.

Mackan (www.skippo.org) frågade efter ett tidigare inlägg om hon fick följa med till Skottland om hon också tränade upp sina lår (apropå Zekes fysträning). Hm, som hon och Skippo far omkring på skidor så tror jag inte att hon behöver träna mer, dessutom var det hundens lår och rygg som skulle tränas (jag åker ju fyrhjuling när Zeke tränar och jag kommer med all säkerhet att få hjärtsnörp när jag ska knalla upp på The Brae...).

Ute är det helt fel: Lerigt på gårdsplanen och på vägen (för säkerhets skull har en dumper åkt fram och tillbaka på byvägen de senaste dagarna, så det är extra sönderkört) men i hagen ligger snö kvar. Det borde vara tvärtom! Jag tvättar gärna hundar efter träning men jag tycker att det är tråkigt att duscha dem efter varje kissrunda. Tack och lov har vi haft någon kallgrad på nätterna så då torkar det ihop lite. I hagen däremot är det fortfarande såpass mycket snö att fåren har det lite tungt... :-( Men det blir bättre! Snart blir det sommartid också - ljusa kvällar gillar vi kontorsråttor!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej svejs här kommer våren! Jodu... för ett par dagar sen snöpulsade jag i cirklar med Fame. Nu är det ett minne blott. Såklart finns lite vitt i skuggan men det är mest barmark här! Jippi!

Anonym sa...

Tackan som fick nummer sju, var det den jag skulle haft? Jag ser ju att jag måste betäcka mina får, vilka otroligt söta lamm det blir.

Hur får jag veta vem som vann?/Mona