söndag, mars 25, 2007

släktträff

Zeke hade liten släktträff här idag. Mikaela och "Mysak" (som eg. heter något annat) med kompisar hade letat sig upp från Göteborg. Med sig hit hade de också Kenzo (som kallas något annat - det är lite krångligt med namn i den här kullen...) med husse och så var Roland med syrran Selma (javisst, hon heter också något annat...) med.
De här hundarna är verkligen jättefina! Kalasfin djurkänsla, föriga och ändå med mycket motor. Kenzo är en jättetalang, hans husse har inte tänt på vallning helt ännu men jag har anledning att tro att det kommer ;-)
Mysak har haft en riktigt taskig start... Han har gått på kurs för en helt puckad instruktör och har fått börja om från scratch helt. Det kan man inte tro när man ser honom nu! :-) Dessutom har han varit allvarligt sjuk hela vintern, hoppas verkligen att det funkar med medicineringen. Det är en kalasfin hund.
Selma har vi ju sett lite mer, bland annat har ju hon en sådan där stämpel i stamtavlan som Zeke vill ha ;-) Hon är också himla fin. Både hon och Mysak är mer på än Zeke och Kenzo men det finns inga dumheter i dem. Selma har dessutom samma tasse-tendenser som Zeke när hon går mot djur. Förresten så var Zeke inte långt efter dem i intensitet idag - huva vad spring det fanns i hans ben :-) Han slarvar en hel del men jag vet att det beror på att jag tillåtit det när vi kört vår slarvövning. Jag får putsa till det sedan, just nu är jag mest glad att han är lite het och ivrig.
Ressällskapet Anna har en hund med Derek-stam. Jättefin (och så praktiskt med korthårigt i den här leran!) men nu när jag skulle skriva om henne så var namnet bara - borta... Hon har inte heller haft någon kul start (samma instruktör som Mysak) men Anna har gjort ett bra jobb med henne.
Hoppas ni hittar hit igen, syskon! Det var jättekul att träffa er!

Inga nya lamm idag heller, men förmodligen hinner det bli innan det blir måndag. Annars luras gamla Solveig med oss ;-) Vi har märkt det yngsta sex idag, skönt att ha dem märkta efter hand, då har man i alla fall en sportslig att känna igen dem.

Zeke har tagit ett löppass i backen igen. Nu håller vi i ända upp till toppen, drygt 2 km uppförsbacke. Han återhämtar sig ohyggligt snabbt :-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

mmmm vi sa ju inte vilken söndag vi kommer .... å äter våfflor alltså ;-) Håller med om att du såg jätte smal ut på filmen *L
Ska nog testa semle dieten toppat med våfflor, eller e de två km backe som gör sitt till *L
Hur som helst va de en mysig film.
Hur som helst hur har det gått med novell skapandet??
Här e de ordlöst om man säger, inte haft tid å skriva helt enkelt.
Bokföringen har tagit för mkt tid ;-(((
Kram från sol o värme (ca 15 nu på fm) i Skåneland / Kitty

Anonym sa...

Hej på dig. Tack för trevlig träning. Jättekul att få se så många vovvar ur samma kull :) Skönt att man hade korthåriga typen dock i lervällingen. Nu ska vi träna på och kommer snart tillbaka och tränar mer.
Ha det gott
Anna och Tina

Ewa sa...

Kitty, jag tror inte att Zekes backträning gör någon större nytta för mitt midjemått, han springer och jag åker fyrhjuling :o)
Det blir nog ingen novell, orkade inte ens göra läxan till skrivarkursen... Ingen inspiration alls... och ändå har jag inte gjort något åt förra årets bokföring :-( *skomakarens barn, du vet*

Anna och TINA (så fort jag tryckt iväg inlägget kom jag på det - Tina heter ju fina korthåriga tiken!); kul att ni hittade hit, både IRL och här på webben. Kul att ni kommer tillbaka!