lördag, september 19, 2009

dagens träning

idag skulle det tränas hund och jag hade en plan (!). Stora marker med mycket utrymme och några lätta får. Framförallt för att Lexa http://www.elgemyr.se/ skulle kunna träna att gå och gå med får.

Markerna var nyslagna, både gräs och halm var ihoprullat och bortfraktat. Kvar hade vi närmare 500 m åkrar att träna på.

Lätta får skulle det vara, ingen idé att chansa så jag tog ut fyra lamm och en tacka. Zeke fick slita ont för att få dem att över huvud taget lämna fållan med mammor och kompisar, sedan skulle de ut ur hagen, följa vägen bredvid hagen och så småningom gå ut på stubbåkern och sedan tillbaka hemåt. Det där med att få dem att gå på vägen var inte så lätt - två gånger tappade Zeke tillbaka dem in i hagen, men med lite hjälp från Lexa och Heléne så kom de in på rätt åker. Sedan var det väl bara att sätta igång?!
När väl fåren hämtat sig från chocken att bli flyttade uppförde de sig mycket märkligt. Eller så var det fåren som gick som man kunde förvänta sig och hundarna som uppförde sig märkligt? I vilket fall som helst drog fåren ner mot vänster från föraren sett och det var lögn i h-e att få hundarna att täcka vänstersidan. Alla hundar betedde sig likadant! Mycket underligt...

Så här ser fälten ut. Det går att köra ner till björkarna i mitten av bilden.



Här ser Lexa ut att vara på rätt ställe
Rom. Hans andranamn är Seriös...







1 kommentar:

Anonym sa...

Sååå gulligt av dig att tänka på vad vi behöver i vår träning.
Och trots att det nu inte blev som planerat, hi,hi blev det en jätte bra träning. Det tackar vi för.
Det gäller ju, som någon klok människa sa. Lös uppgiften som uppstår. Men ack så paff vi blev av denna. / Heléne o Lexa